Turcykling ved Blåvand

Tag på cykeltur ved Vesterhavet

Området ved Vesterhavet byder på flere gode anlagte cykelruter både til børnefamilien, der gerne vil cykle en hyggelig eftermiddagstur, og de garvede turcyklister, der foretrækker langturscykling og elsker at opleve Danmark på cykelryg.

Fra Gammelgab til Nymindegab (13,5 km)
Denne cykeltur foregår på cykelstier og små veje uden megen trafik, og der er asfalt stort set hele vejen. Turen er især velegnet for børnefamilier og nye cyklister, da den også løber gennem plantager med læ.
Turen starter i Lønne, hvor der også kan købes mad og lejes cykler. Efter 10,5 km kommer I til plantagen, hvor der er toilet og mulighed for at spise madpakke, inden turen går tilbage til Lønne.

Fra Blåbjerg til Kløvbakken (24 km)
Denne tur løber gennem sommerhusområder og plantager og der er derfor læ meget af vejen, ligesom der er en skøn havudsigt og et idyllisk typisk dansk landskab med bl.a. græssende dyr at kigge på og snakke om undervejs. Hele turen er asfalteret og foregår mestendels på småveje.

Fra Blåbjerg gennem Filsø, Øksbøl, Grærup, Langsø m.m. (60 km)
Er I vant til at tage på cykelferie eller har I bare gode cykelben, skal I tage på denne tur, hvor I får set det bedste af Vestkysten og den danske natur. Cykel gennem plantage, sommerhusområde og marker og langs Vesterhavet. Og husk kikkerten – der er gode chancer for at spotte Kronvildt ved Grærup Langsø. Det meste af turen foregår på småveje.

Cykelsafari på stjerneruter
Destination Sydvestjylland har lavet i alt 12 stjerneruter omkring Blåbjerg Plantage, Henne, Vejers og Vejers Strand. Der er ruter fra 3 km til 50 km, så der er noget for alle!

Ved Blåbjerg Plantage er der fx tre ruter på hhv. 9, 15 og 37 km, der går omkring Houstrup mod Nymindegab.

Stjerneruterne går alle gennem den smukke danske natur med bl.a. heder og klitter – og der er gode muligheder for at gøre stop undervejs for at se store flokke af kronhjorte eller besøge kulturelle og historiske bygninger og områder.

False - Frontpage - Frontpage