Museer

Oksbøl Ravmuseum

Lær om havets guld på Oksbøl Ravmuseum. 16 km fra Blåvand Strand ligger Oksbøl Ravmuseum. Her kan I opleve dinosaurernes ravskov og se eksempler på ravudsmykning gennem tiden.

Gennem et mikroskop kan I få øje på insekter, der er 40 millioner år gamle og lære om, hvordan de er endt som rav. I ravskoven kan I se, hvordan skoven så ud i dinosaurernes tid, og museet giver mulighed for at følge ravets tilblivelse og anvendelsesmuligheder fra dengang og til nu.

Et besøg på museet er ikke gennemført uden et kig i butikken. Har kan I købe ravvarer og ravsmykker, høre mere om forarbejdning af rav og nyde en kop gratis kaffe eller te.

Adresse
Vestergade 25
6840 Oksbøl
Tlf: +45 75 27 07 03
Email:vam@vardemuseum.dk 
Website: www.vardemuseerne.dk

Vil I selv på jagt efter rav? Læs mere her.

Fiskerimuseet

Hos Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg kan I lære en masse om fiskeriets historie og livet på og i havet. Lær om søfarten i det danske Vadehav op gennem tiden, se de forskellige fiskearter, der lever i Vadehavet, og oplev hvordan fiskeri foregik i perioden 1880-1940.

Ved siden af det 100.000 liter store saltvandsakvarium finder I et mindre bassin, hvor I kan røre ved hajer, rokker og fladfisk. Vil I opleve større dyr, kan I komme helt tæt på sælerne i det nybyggede udendørs sælarium, hvor der kl. 11.00 og 14.30 er fodringer og træning af sælerne.

I museumsbutikken sælger de bl.a. bøger, smykker, tørklæder, bløde kramme-sæler og plakater. Museet har også en cafe, hvor det er muligt at købe frokost og forfriskninger.

Børn under 18 har gratis adgang på museet.

Adresse
Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V
Tlf: +45 76 12 20 00
Email: fimus@fimus.dk
Website: www.fimus.dk

Museet Danmarks Brandbiler og Panser Museet

Museet er to selvstændige museer under et tag. Du kan f.eks opleve: gamle brandkøretøjer, slukningsudstyr, kampvogne, militærkøretøjer, modelbilsamling af udrykningskøretøjer.

I ferieperioderne arbejder de to museer sammen om forskeliige aktiviteter. Aktiviteterne forgår alle onsdage i ferierne.

Se mere om tider og hvilke aktiviteter, de kan byde på netop i din ferie.