Bæredygtighed og ferie i Blåvand

✓ Ansvar og sund fornuft
✓ Energibesparende opvarmning
✓ Elladestandere for biler
✓ Elektroniske dørlåse

Sådan tager vi ansvar her hos os

Vi skal passe på jordkloden. Det er der ingen tvivl om. Den danske stat har sammen med Visit Danmark et erklæret mål om at Danmark på sigt skal være en af verdens mest bæredygtige feriedestinationer. Hos Feriekompagniet er vi naturligvis optagede af, hvad vi kan gøre her hos os for at bidrage til dette mål.

For os handler bæredygtighed om at tage ansvar! I bund og grund er det et spørgsmål om, at vi skal opføre os ordentligt overfor jorden og overfor hinanden. Hos Feriekompagniet er vi derfor i gang med at diskutere, hvad det helt konkret skal betyde her hos os – hvad skal vi gøre anderledes nu og her, hvilke mål vil vi stræbe efter, og hvordan vil vi komme i mål?

Heldigvis er det slet ikke nyt for os at tage ansvar. Vi er for eksempel allerede engageret i et projekt, sammen med vores brancheforening, som har fokus på, hvordan vores feriehuse kan blive mere energi- og klimavenlige. Og derudover har vi de sidste år lavet nogle tiltag og taget forskellige initiativer, som på hver deres måde understøtter den grønne omstilling.

Vælg mellem ca 460 energibesparende feriehuse i Blåvand og omegn
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Elektroniske dørlåse

Feriekompagniet har sat sig som mål at digitalisere endnu flere sommerhuse i 2023. Digitaliseringen sker eksempelvis gennem indførelse af elektroniske dørlåse, der vil hjælpe både dig og os og miljøet. Udover de elektroniske dørlåse får alle vores gæster en kode, som de kan åbne døren med. På den måde sparer du dig selv for turen til vores kontor for at hente husnøglen. Dette kan lyde ubetydeligt, men det har en betydelig indflydelse. På den måde kan der spares 190.000 kørte kilometer årligt, hvilket svarer til 58 tons Co2.

Energibesparende opvarmning

Varmekilden i et hus kan have stor indflydelse på, hvilket aftryk huset sætter på klimaet. Mange sommerhuse har oprindeligt været opvarmet af el-radiatorer, og det kunne både ses på regningen og på den mængde Co2, der blev udledt. Hos Feriekompagniet er cirka 75% af vores huse opvarmet af varmepumper, som kræver mindre strøm og derfor er både billigere og bedre for miljøet.

Ladestander til elbil

Flere og flere huse har ladestandere til elbil. Du kan finde disse tre ladetyper: Ladestik type 2, Ladestik RØD CEE stik og Ladestik 230 volt. Længere nede på siden kan du søge efter sommerhuse med lademuligheder.

Har det hus, du gerne vil leje ikke en stander, kan du bruge en af de to Clever ladestationer, vi har opsat ved bureauet. Har I ikke et Clever abonnement, kan I købe en opladning af os.

Cykelferie

Hvorfor køre bil, når man kan tage cyklen?

Danmark har mange kilometer cykelruter rundt i hele landet, og lejer du et sommerhus hos Feriekompagniet, kan du komme langt omkring på cykel. Uanset om du skal ud at motionere eller hele familien skal på tur, kan I komme helt tæt på naturen og opleve vestkysten på en ny og anderledes måde.

Har I ladet jeres egne cykler blive hjemme, kan I leje cykler i Blåvand by, og så er der ikke langt til det berømte Tirpitz Museum, ud til Blåvand Fyr eller ned til Blåvand Zoo.

Cykelferie i Blåvand
Her kan du finde et hus med elladestander
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.