Få pulsen og mundvigene op med en cykeltur

På cyklen kan du komme langt omkring i vores skønne område. En cykeltur er herlig i næsten al slags vejr og giver dig mulighed for at opleve naturens dufte, lyde og farver helt tæt på.

I hele området i og omkring Blåvand kan du finde rigtig mange gode cykelstier -og ruter.

Langturscykling

Vil du hellere have gang i benene i racersadlen, er der gode cykelstier mellem byerne i området. Kør fx fra Blåvand til Vejers, Grærup og Henne Kirkeby og hjem. Denne rute byder på en af de længste bakker i Vestjylland. En anden mulighed er at cykle over Ho til Oksbøl og derfra mod Børsmose Strand. Via Vejers kommer I tilbage til Blåvand.

Cykelløb for alle

Hvert år i august måned afholdes cykelløbet Blåvandshuk Rundt, hvor feriegæster selvfølgelig er velkomne. Der er tre ruter, således at alle har mulighed for at være med; 35 km for hele familien, 70 km som de fleste kan klare og 115 km for de trænede ryttere. Der er plads til både de, der er konkurrenceprægede, men også til dem der helst vil hygge sig og cykle den valgte rute i deres eget tempo. Hold godt øje med Blåvandshuk Rundt, så du kan tilmelde dig det næste løb, og være sikker på at få en plads mellem de andre cykelglade folk. 

Gravelcykling

En ny form for cykling, der vinder frem, er gravelcykling. På kort tid er der kommet stor opmærksomhed på den fleksible og udfordrende form for cykling. Forskellen på almindelig MTB cykling og gravelcykling er, at du kører off-road, fx. på stranden. Cykelformen gør turen mindre forudsigelig og mere spontan, og så er den ofte mere krævende for både hoved og ben. Du kan bruge lang tid på denne cykelform, da det kun er fantasien, der sætter grænser. Gør dig klar til store sportslige og naturmæssige oplevelser på din cykel. Vær dog opmærksom på, om reglerne tillader dig, at køre udenfor stierne i det gældende område.

Gravel Challenge Blåvand 2023

Mountainbike

Områdets skov og strand er en ren legeplads for mange mountainbikeryttere. Vil du have specifikke MTB ruter, er Bordrup Klitplantage et besøg værd. Der er flere ruter, så der er noget for både erfarne og nye mountainbikeryttere. Desuden er banen lavet således, at den sjældent er våd og mudret, hvilket gør det muligt at cykle der hele året rundt. Læs mere om sommerhusferie med mountainbike eller se mere om cykelruter på Naturstyrelsens hjemmeside

I området ligger desuden også Blåbjerg Plantage og Søndre Plantage, der også byder på MTB ruter for alle niveauer. Begge plantager er årligt værter for store løb.

Vær dog opmærksom på, at området er militært øvelsesområde, og der kan derfor forekomme afspærringer af området.

Venligst accepter marketing cookies for at se indholdet.

Cykling i Blåvand

Både Blåvand By, stranden og de omkringliggende områder indbyder til at blive undersøgt på alle mulige måder. Personligt synes vi, at cykelferie er en af de mest autentiske og givende former for ferie, da du virkelig kommer tæt på naturen og kan lugte det salte hav i efteråret og de sprøde blade i skoven om foråret. Uanset hvilken årstid det er, så kan du få glæde af at springe på cyklen og komme afsted i den vestjyske natur. Især MTB sporene går virkelig i et med naturen, og er du entusiast må du ikke snyde dig selv for denne fantastiske oplevelse i den vestjyske natur! 

Du kommer hurtigt rundt mellem de forskellige attraktioner og oplevelser i Blåvand på jernhesten, og hvis du fx overvejer en kulturel tur rundt mellem de forskellige museer omkring Blåvand, så er cyklen helt ideel. Du kommer nemt til både Tirpitz og det nye spændende museum FLUGT på en dag på cyklen, og hvis børnene er med, kan I samtidig gøre stop i Blåvand Zoo. Turen kan enten slutte hjemme i dit feriehus, så du kan få stængerne op, eller I kan lægge vejen forbi stranden, hvor I kan nyde medbragt mad og få temperaturen lidt ned med et frisk dyp i Vesterhavet. 

Mountain Bike i Bordrup Plantage

Der er i Bordrup Plantage anlagt tre MTB spor med hver deres længde og hver deres sværhedsgrad. Der er noget for nybegynderen uden udstyr til de garvede, der har alt udstyret i orden. Ruterne er nøje optegnet, og du kan følge den grønne rute, der mål 6 km og som alle kan være med på, den blå rute på 8 km, der udsætter dig for flere udfordringer og endda en enkelt farlig nedkørsel og slutteligt den blå rute med sorte 'sløjfer', der er tilføjet nogle svære elementer, og som derfor også måler 1000 meter mere - altså 9 km i alt. Start og mål finder du ved Tyskervej, ca. 700 meter syd for vejen til Vejers. 

Det er vigtigt at være obs på reglerne, inden du begiver dig ud på et MTB eventyr i Bordrup Plantage: 

  • Undgå at cykle på stier, der er angivet som vandre- eller ridestier
  • Kør kun på stier, skovveje og MTB ruterne
  • Kør med omtanke - især for andre mennesker, dyr og naturen. Sæt farten ned og vis hensyn. 
  • I Bordrup Plantage er det ikke tilladt at cykle i skovbunden, på stendiger, gravhøje eller i klitterne. Dette kan ødelægge skoven og dens fortidsminder. 

Mere info

Når du først har valgt, at du gerne vil begive dig ud på en cykleferie i den smukke vestjyske natur, er det en god idé at få planlagt turen godt, så det bliver en succes for alle i familien. Du kan selvfølgelig vælge selv at medbringe egen cykel til sommerhuset - hvis du fx har en helt særlig MTB cykel eller børnene har fået en ny flot cykel, der bare skal prøves af. Har du ikke plads til cyklen, eller er den punkteret i sidste øjeblik, så er det også en mulighed at leje cykler, når du ankommer til dit sommerhus. 

Æ HUK - CYKLER
Horns Bjerge 1
DK-6857 Blåvand
Tel.: 0045 2542 7200

BLÅVAND-BIKE Blåvand

Tane Hedevej 59
DK-6857 Blåvand
Tel.: 0045 5240 5188
Mail: info@blavandbike.dk