Få pulsen og mundvigene op med en cykeltur

Vil I nyde det gode vejr og samtidig se området? Blåvands gode cykelstier gør det muligt at cykle både lange og korte ture med hele familien, uden at I behøver færdes på stærkt trafikerede veje.

Langturscykling

Vil du hellere have gang i benene i racersadlen, er der gode cykelstier mellem byerne i området. Kør fx fra Blåvand til Vejers, Grærup og Henne Kirkeby og hjem. Denne rute byder på en af de længste bakker i Vestjylland. En anden mulighed er at cykle over Ho til Oksbøl og derfra mod Børsmose Strand. Via Vejers kommer I tilbage til Blåvand. Læs mere om turcykling ved Blåvand.

Cykelløb for alle

Hvert år i august måned afholdes cykelløbet Blåvandshuk Rundt, hvor feriegæster selvfølgelig er velkomne. Der er tre ruter, således at alle har mulighed for at være med; 35 km for hele familien, 70 km som de fleste kan klare og 115 km for de trænede ryttere.

Mountainbike

Områdets skov og strand er en ren legeplads for mange mountainbikeryttere. Vil du have specifikke MTB ruter, er Bordrup Klitplantage et besøg værd. Der er flere ruter, så der er noget for både erfarne og nye mountainbikeryttere. Desuden er banen lavet således, at den sjældent er våd og mudret, hvilket gør det muligt at cykle der hele året rundt. Læs mere om sommerhusferie med mountainbike eller se mere om cykelruter på Naturstyrelsens hjemmeside

I området ligger desuden også Blåbjerg Plantage og Søndre Plantage, der også byder på MTB ruter for alle niveauer. Begge plantager er årligt værter for store løb.

Vær dog opmærksom på, at området er militært øvelsesområde, og der kan derfor forekomme afspærringer af området.

Mere info

I vælger selv, om I vil medbringe egne cykler i sommerhuset. Ellers kan I selvfølgelig leje cykler i Blåvand.

PAPA´CYKLER
(udbringning mod lille merpris, små reperationer udføres)
Blåvandvej 34
DK 6857 Blåvand
Tel.: 0045 4216 0654
Mail: jop1954@gmail.com

Æ HUK - CYKLER
Horns Bjerge 1
DK-6857 Blåvand
Tel.: 0045 25 42 72 00