Aktiv ferie

FERIE TIL DEN AKTIVE FAMILIE
 
En aktiv ferie behøver absolut ikke at være en stresset ferie. En familie der laver sjove aktiviteter sammen, kan komme hinanden nærmere og dele oplevelser, som de kan tale om i mange år. Det kan være afstressende at bruge sin krop og komme nærmere naturen. Så gør jer klar til en aktiv og afstressende ferie i Blåvand. 

Søg feriehuse
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Cykelferie

Pak jernhesten og start jeres nye outdoor eventyr i og omkring Blåvand. Fordelen ved at cykle er, at du helt selv bestemmer dit eget tempo, og derfor kan alle medlemmer af familien, uanset alder og fysisk kunnen, være med til denne hyggelige aktivitet. Cykelferien kan have mange forskellige former. Lige fra en langtursferie til en ferie, der fokuserer på at køre kortere mountainbike tracks eller en oplevelse som Gravel Challenge Blåvandshuk. Turcykling handler om at finde nogle af de mange anlagte ruter ved Vestkysten og derefter hoppe på cyklen og nyde friheden og den friske luft. Det er en anden form for ferie, der tillader fordybelse og ro til at tale med hinanden og være tilstede i nuet. 

Vandreture

Gå på opdagelse i naturen omkring Blåvand til fods! Der findes mange optegnede ruter på både 5 og 10 km, og ens for dem alle er at vandreren får et møde med naturen, som kun kan opleves til fods. Løft en sten og undersøg dyrelivet der gemmer sig under, find svampe under lynget i en lysning eller pluk en vidunderlig vildtbuket med blomster, I finder på jeres vej. Når I booker sommerhus ved Blåvand, så kan I bo midt i Naturpark Vesterhavet og virkelig dyrke de mange muligheder for vandreture i området. Få et møde med naturen som I sent vil glemme, og hvis I skal have den fulde oplevelse, kan I pakke en madkurv og nyde stilheden og roen, når aftenduggen lægger sig på marehalmen, og himlen får dybe orange og røde farver. 

Ridning

Ridning er endnu en måde at opleve naturen på samtidig med, at du dyrker din helt store passion for ridesporten og de majestætiske heste. I Westernbyen i Hvidbjerg Strand Feriepark finder du et ridecenter, der tilbyder hyggelige rideture for både garvede og begyndere på en hesteryg. Der er flere planlagte ture, der tager dig med ud for at opleve naturen omkring Blåvand og Hvidbjerg Strand. Fx er det muligt at booke en solnedgangstur, der på bedste westernstil lader dig ride mod solnedgangen på stranden og nyde friheden ved at gallopere i vandkanten. De forskellige ture kræver forskellige grader af øvelse på hest, så det er en god ide at undersøge turene grundigt inden, du bestiller.  

TRÆK VEJRET DYBT OG NYD NATUREN

Naturoplevelser i Blåvand

Som gæst ved Blåvand er du garanteret naturoplevelser i topklasse. Området er et skatkammer af gode råvarer og naturens egne skatte, og du kan komme være med til at lede efter begge dele.

Naturen omkring Blåvand

Når Blåvand nævnes som feriedestination, bliver det som regel sat i forbindelse med en strandferie ved smukke strande. Men der er meget mere at opdage og se i naturen omkring Blåvand. Selvom Vesterhavet trækker på mange parametre og er fantastisk året rundt, så er der lidt længere inde i landet flotte klitplantager, åer og en sø. Filsø er et oplagt udflugtsmål for fugleinteresserede, da det her er muligt at opleve store fugletræk, og er I meget heldige, så kan havørnen observeres her. De mange vandreture bringer jer rundt i landskabet, og uanset om I befinder jer ved vandet eller længere inde i landet, så kan I forvente store ting af naturen omkring Blåvand

Ravture

Rav er mere end 30 millioner gammelt harpiks, der har ligget i vandet og er blevet formet i forskellige former og har fået forskellige farver, det meste er dog gyldent i farven. Lige så fascinerende rav er med dets ældgamle oprindelse, lige så smukt er det, og det kan bruges til smykker og i mange andre pyntesammenhænge. Ved Blåvand kan du være heldig selv at finde et stykke af havets guld. Du kan begive dig ud på egen hånd langs stranden, eller du kan følge Ravsliberen fra Blåvand, der drager ud på en to timers lang tur hver tirsdag morgen fra 1/7-1/10.

Svampejagt

Året rundt er det muligt at finde spiselige svampe i danske skove. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at tage kurven under armen og komme ud i de dejlige skove. Det er en mulighed selv at begive sig ud på jagt efter svampe, men da flere svampe i Danmark er giftige, er det vigtigt, at undersøge svampene inden man spiser dem. Det er også en mulighed at deltage i en guidet tur igennem skoven, hvor en kyndig guide med den rette viden om svampene viser jer, hvilke svampe der er spiselige, og hvilke svampe man skal nøjes med at kigge på. Læs meget mere om svampejagt lige her.