Strømsparetips i sommerhuset

Sådan sparer du på strømmen i sommerhuset

Når du tager på sommerhusferie, er det ofte nærvær, ro og hygge, der er øverst på ønskelisten.

Lige nu mærker vi alle sammen de høje energipriser.

Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at skære toppen af din el- og varmeregning – uden det behøver at gå ud over hyggen i sommerhuset.

 

Vi har samlet vores bedste råd til dig, der gerne vil spare på strømmen i sommerhuset og samtidig gøre noget godt for miljøet.

Brug varmepumpen rigtigt

Vidste du, at en varmepumpe giver dig meget mere varme for pengene end elvarme? Det gælder dog kun, hvis varmepumpen er indstillet rigtigt.

 

Sådan gør du: Sæt varmepumpen på ”Heat” og den ønskede temperatur, så tænder og slukker varmepumpen automatisk efter behov. Varmepumpen må ikke sættes på ”Auto”, da den vil køle hvis temperaturen i rummet bliver højere end den temperatur varmepumpen er indstillet på.

Pas på de store strømslugere

Har sommerhuset pool, spa eller sauna?

Dæk vandet til, når poolen eller spaen ikke er i brug. Det holder på varmen. Og husk at holde døren lukket, når saunaen er tændt. Så undgår du unødigt varmetab.

Husk de små gode el-vaner

Sluk, skru ned og fyld op. Du kender dem sikkert godt: De gamle elspareråd. Og de gode vaner kan bruges i sommerhuset. Sluk lyset, og luk døren, når du går ud af et rum. Fyld opvaskemaskinen, sænk temperaturen når du vasker tøj, og brug tørresnoren. Selv de små ting kan gøre en stor forskel.

Vælg mellem ca. 460 sommerhuse med varmepumpe i Blåvand og omegn
Varmekilden i et hus kan have stor indflydelse på, hvilket aftryk huset sætter på klimaet. Mange sommerhuse har oprindeligt været opvarmet af el-radiatorer, og det kunne både ses på regningen og på den mængde Co2, der blev udledt. Hos Feriekompagniet er cirka 75% af vores huse opvarmet af varmepumper, som kræver mindre strøm og derfor er både billigere og bedre for miljøet.
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.