Attraktioner ved Blåvand

Ferie hænger for mange sammen med at opleve kulturelle ting fra det besøgte område, som man kan tage med sig hjem i kufferten. I Blåvand og omegn finder I attraktioner, der taler til de fleste - om du er historieinteresseret, elsker at være i det fri eller har børn med, der gerne vil lege og i forlystelser. 

I kan for eksempel besøge Blåvand Zoo, som har mange spændende dyr at byde på. Her kan børnene blive underholdt og lære om dyrene på samme tid. Er I mere til museer, så kan I glæde jer over, at Blåvand om omegn er beriget med nogle helt fantastiske museer som Tirpitz og FLUGT. Begge museer formår at bringe historien til live igennem lærerige og interessante udstillinger, og selve bygningsværkerne er nok til at imponere de fleste. Har I børn med, er Legoland en sikker vinder, der bringer smil og glæde til både børn og voksne. Fra Blåvand Fyr har I en fantastisk udsigt over Blåvand, og det er alle trapperne værd, når I kommer til toppen af fyrtårnet og kan se udover hele området og Vesterhavet.

En halv times kørsel fra Blåvand ligger Varde, og her finder I Varde Miniby. Museet er en minudgave af Varde, som købstaden så ud omkring 1866. Størrelsesforholdet er 1:10, og selvom du ikke er så bekendt med Vardes historie, er der mange flotte detaljer omkring de fine små bygninger. Byen bliver hele tiden bygget ud, så selvom I har besøgt det før, kan I stadig få en ny og god oplevelse. 

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg

Få en maritim oplevelse, som I vil huske i lang tid på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Her kan du komme tæt på både havmiljøer og dyr fra Vesterhavet og Vadehavet, og i det flotte sælarium fra 2013 kan du komme helt tæt på Danmarks største rovdyr; gråsælen. Når I har nydt nogle gode timer på museet, kan I fortsætte udenfor, hvor I møder Mennesket ved Havet, der er 4 kæmpe store hvide mænd, lavet af Svend Wiig Hansen, der kigger ud mod havet. Når I er ved vandet kan I jo benytte lejligheden til også at finde rav eller kaste jer ud i andre aktiviteter ved vandet.

Naturkraft

Oplev naturens kræfter helt tæt på, når du besøger det lærerige og imponerende Naturkraft. Her er tanken, at du igennem viden og information skal blive inspireret til en mere bæredygtig måde at leve dit liv på. Der er 8 forskellige naturtyper, I kan gå på opdagelse i på den 45 ha store park, og flere af tingene kan I mærke på egen krop. Det er en god og relevant oplevelse, der kan give stof til eftertanke og sætte gang i refleksionerne omkring det bæredygtige liv - det er også vigtigt at give videre til de kommende generationer. 

Sandskulpturfestival

Det er svært at holde ferie i Blåvand uden at komme i nærheden af stranden. De fleste vælger dog også vores skønne destination lige netop på grund af den fantastiske beliggenhed ved strand og vand. Når I er på stranden er der næste uanede muligheder for aktiviteter og timevis af sjov. Men du kan også få et kulturelt indspark på stranden, hvis du besøger den årlige Sandskulpturfestival, der bliver afholdt i Søndervig. Her bringes sandet til live i form af smukke skulpturer, der kan holde i op til fire måneder - alt efter vind og vejr.