De nærmeste større byer er Varde, Esbjerg og Ribe

I Varde og Ribe har man i midtbyen bevaret de gamle smukke bygninger, så man kan kombinere shopping med en spadseretur rundt i byen. I Esbjerg er der til gengæld et rigtigt stort udvalg i butikker og spisesteder.

Esbjerg byder også på Fiskeri- og Søfartsmuseet, som er en stor oplevelse både for børn og voksne. Havneområdet er også helt specielt for Esbjerg, I vintermånederne bliver der stillet en skøjtebane op på torvet i Esbjerg.

Varde

Varde er en lille kulturel perle. Fra det øjeblik I passerer bygrænsen, oplever I, at Varde ikke er nogen ny by. Gaderne emmer af at det her er en gammel købstad, hvor folk er kommet fra nær og fjern for at købe og sælge. Tager I forbi Kræmmergade eller Vestergade i centrum af byen kan I opleve den helt specielle kræmmer-stemning og samtidig besøge Vardes mange hyggelige butikker. Her finder finder I også byens torv samt mange af de restauranter og spisesteder, som Varde har at byde på. Er I ikke på udkig efter en stor middag, men vil I bare have en øl eller sodavand, så er der også flere barer, som tilbyder dette. Den kulturelle oplevelse får I på Museum Frello, hvor I kan dykke ned i Otto Frellos mange værker.

Læs mere om Varde.

Esbjerg

Cirka 40 minutters kørsel fra jeres sommerhus i Blåvand ankommer I til Danmarks femte største by; Esbjerg. Esbjerg er også den største af de omkringliggende byer, og det er her I skal hen, hvis I skal opleve storbyfølelsen. I Esbjerg finder I eksempelvis Danmarks længste gågade, der med ca. 200 forretninger giver jer de bedste muligheder for at gå på opdagelse i alle typer af butikker. Halvvejs gennem gågaden finder I byens torv, der konstant forandrer sig og byder jer på nye oplevelser. Her ligger forskellige cafeer og restauranter, og bevæger man sig op eller ned af den tværgående `Torvegade` finder man forskellige specialforretninger og nogle af byens fine kulturinstitutioner. For enden af Danmarks længste gågade ligger Broen - et kæmpe stort Shopping Center med lige så mange butiks-m2 som i hele gågaden.

Næsten som nabo til gågaden finder I Esbjerg Havn. Havnen har en kæmpe historisk betydning for byen, og den er hovedårsagen til, at byen har den størrelse, som den har. Som fiskeriet blomstrede voksede byen, og muligheden for arbejde tiltrak folk fra nær og fjern. I dag er fiskeriet tæt på uddød, og havnens område er overtaget af boreplatforme og vindmøller. I kan dog stadig besøge de gamle glade dage på kajen på Fiskeri og Søfartsmuseet.

Læs mere om Esbjerg.

Ribe

Er I friske på en tidsrejse? Så hop i bilen og kør den lille time fra Blåvand til Ribe. Ribe er ikke bare en af Danmarks ældste byer, men det er faktisk en af Skandinaviens ældste. Og det oplever man tydeligt. Over alt hvor man går er der tråde tilbage til middelalderen og sågar vikingetiden. I kan opleve historien ved at gå på opdagelse på egen hånd rundt i de brostensbelagte gader. Vil I hellere tages i hånden på jeres rejse, kan I booke en guidet tur rundt i byen. Uanset hvad I vælger, så er det umuligt, ikke at komme forbi byens store varetegn; domkirken. Ribe domkirke er landets både ældste og bedst bevarede. Den første sten blev lagt i 1150. Kirken er fyldt med kalkmalerier og mindetavler.

På Ribe vikingecenter kan I komme helt tæt på vikingerne og opleve deres liv på egen krop. Hop i vikingetøjet og bliv klogere på historien.

Læs mere om Ribe.

En ferie fyldt med aktiviteter

En uge i sommerhus kan hurtigt blive lang, hvis man bare sidder inde for sommerhusets fire vægge. Vestjylland har dog så meget mere at byde på. Kort fra Blåvand finder I vild natur, der blot venter på at bliv indtaget af jer uanset om det er med vandresko eller cykelsko. Vil I have mere fart på oplevelserne, så finder I også en lang række andre aktiviteter. Prøv eksempelvis kræfter med windsurfing, ravjagt eller wellness.

Se alle oplevelserne

Book et feriehus her
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.