En uge fyldt med spændende natur- og madoplevelser

Velkommen til en uge fyldt med fantastiske natur- og madoplevelser! I uge 39 bugner skovbunden i de store plantager i Naturpark Vesterhavet med svampe, hvor det er muligt at finde alverdens delikate spisesvampe som for eksempel tragtkantareller, Karl Johan og pigsvampe.

I denne uge inviterer områdets dygtige naturvejledere og kokke dig til at dykke ned i en spændende verden af disse eftertragtede skatte fra skovbunden. Dette enestående arrangement er skabt for alle natur- og svampeentusiaster, der ønsker at udforske de skovklædte områder og kystnære landskaber i den smukke Naturpark Vesterhavet.

Det er en unik lejlighed til at lære om svampenes forskellige former, farver og smag samt at forstå deres betydning for økosystemet. Vi har sammensat et spændende program med guidede ture, workshops og foredrag, hvor erfarne svampekyndige vil dele deres viden og lidenskab for denne fascinerende verden.

Uanset om du er en erfaren svampejæger eller bare nysgerrig på at lære mere om svampenes magiske verden, så er Svampeugen en oplevelse, du ikke vil gå glip af!

Book et sommerhus til svampejagt
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Kulinariske oplevelser med svampe i centrum

I svampeugen er der ikke kun mulighed for at fordybe sig i naturens skatte. Du får også en enestående mulighed for at nyde en række kulinariske oplevelser, der vil vække dine smagsløg og forbinde dig endnu dybere med svampenes verden. 

På en række af områdets bedste restauranter vil du i løbet af ugen kunne nyde kulinariske oplevelser, der har svampe og lokale råvarer i fokus. 

Syv af områdets bedste køkkenteams holder desuden velgørenhedsmiddag, hvor hver restaurant laver en ret, med udgangspunkt i svampe og lokale råvarer, til en enestående aften med gastronomi i højsædet. Nogle af restauranterne der deltager er blandt andet Høfde4, Ho Kro og Hr. Skov. Overskuddet fra arrangementet går til konkurrencer for kokkeelever tilknyttet Rybners i Esbjerg. 

Kom på en guidet svampetur med naturvejledere

Skovbunden vrimler med alverdens svampe i efteråret, og det kan måske være svært at finde ud af, hvilke man må spise og hvilke, man ikke må spise. Det vil vi gerne hjælpe med! Naturvejledere fra NaturKulturVarde inviterer derfor til guidede svampeture i både Henne, Vejers og Blåvand, hvor du kan udforske skovens hemmeligheder i selskab med erfarne svampekyndige. Arrangementet er helt gratis og alle er velkomne. 

På de guidede svampeture bliver du ført gennem de smukke skovklæde områder, hvor svampene lever i fuldt flor. Vores dygtige naturvejledere giver dig en grundig introduktion til de forskellige svampesorter, deler deres viden om svampenes biologi og viser, hvordan man korrekt identificerer spiselige svampe. Derudover får du også en masse gode råd til, hvilke lækre retter du kan lave af de svampe, som du har samlet. 

De guidede svampeture er for alle niveauer - uanset om du er erfaren svampejæger eller nybegynder. Guiderne vil sørge for, at du lærer at indsamle svampe på en ansvarlig og respektfuld måde overfor naturen. Du kan komme med på de gratis svampeture 3 gange i løbet af ugen.  

Her kan du se programmet for de guidede svampeture

Lav mad med skovens skatte

Efter en hyggelig dag i skoven har I helt sikkert fået fyldt kurven op med alverdens delikate svampe, der blot venter på at blive brugt. Nu er det tid til at forvandle naturens gaver til kulinariske oplevelser, når I skal samles om at lave spændende retter med de svampe, I selv har fundet. En særlig og hyggelig oplevelse som kan samle familien og skabe minder, I sent vil glemme!

Prøv for eksempel at lave en lækker svampestuvning på ristet brød, svamperisotto eller en delikat svampesuppe. Mulighederne er mange!

Find det perfekte sommerhus til Svampeugen

Når du planlægger din deltagelse i Svampeugen, er det vigtigt at finde det perfekte sommerhus for at fuldende din oplevelse. Vi tilbyder et bredt udvalg af sommerhuse, der passer til enhver smag og behov. Uanset om du foretrækker en rustik hytte omgivet af skov og natur eller en moderne bolig tæt på havet, har vi det rette sommerhus til dig.

En ferie i Blåvand og omegn i Svampeugen vil ikke kun glæde voksne svampe- og naturentusiaster. At tage børn med på svampejagt i skoven kan være en lærerig og sjov oplevelse, hvor de får lov til at være aktive udenfor og gå på opdagelse i skovens skjulte skatte. Børnene kan hjælpe med at forberede måltider med de svampe, I har plukket og nyde nye og spændende smagsoplevelser. Området omkring Blåvand byder desuden på alverdens attraktioner og aktiviteter for børn i alle aldre. 

En sensommerferie i uge 39 er altså en perfekt mulighed for at samles om en uforglemmelige uge, hvor spændende natur- og madoplevelser kombineres med hyggeligt samvær og kvalitetstid med familien.