UDNYT VESTERHAVETS FORMIDABLE FORHOLD TIL VANDSPORT

Windsurfing i Blåvand

Gå tilbage til Aktiviteter

Book Sommerhus tæt på vandet

Vandsport ved Vesterhavet 

Vesterhavet er som skabt til vandsport og aktiviteter i og omkring vandet. Vejrforholdene passer perfekt til fx windsurfing og paddleboarding. 

Bølgerne kommer max op på 2 meter, så begyndere har også en mulighed for at være med til at prøve kræfter med de forfriskende vandsportsgrene. 

Og er du hardcore surfer, så er vindforholdene perfekte ved Blåvand og bølgerne er tit meget rene. 

 

ALT DU SKAL VIDE OM WINDSURFING I BLÅVAND

Windsurfing i Blåvand

 
Solen skinner, bølgerne bruser og du svæver let og elegant henover vandet på dit surfboard. Det perfekte scenarie for enhver der elsker windsurfing og at være aktiv ved vandet. Blåvand og strandene omkring ligger klar til at blive udforsket og blive indtaget af glade surfere ... er du en af dem? 

 

 

Hvad er windsurfing?  

Windsurfing er en vandsport, der kombinerer elementer fra surfing og sejlads. Sporten kan som udgangspunkt dyrkes i de fleste former for vand såsom søer, hav og fjorde. Der er stor forskel på, om man er begynder eller øvet, og det er væsentligt at sætte sig ind i hvilket udstyr og hvilke vejrforhold, der er optimale for en nybegynder. Alle kan lære at windsurfe, men fingerreglen er, at jo bedre en surfer du er, jo mindre er dit board og dit sejl. 

Windsurfing kursus

Hvis du er nybegynder eller gerne vil finpudse dine windsurfing skills, så kan du køre en tur på 45 minutter og deltage i et kursus ved Bork Havn. Westwind er firmaet bag, og de udbyder alt fra surfcamps, windsurfingkurser og udlejning af udstyr. Kurserne foregår på det lave vand i Rinkøbing Fjord, så det er trygt og roligt at lære kunsten at windsurfe. Når du har været på kursus, kan du med fordel tage tilbage til Blåvand og forsøge dig med sporten i de gode vande ud for Blåvands strande. 

Få udstyr til dit windsurfing eventyr 

Alle i og omkring Blåvand ved hvor mange muligheder Vesterhavet åbner op for, hvis man er interesseret i vandsport. Fx har Drage Shop Blavand et stort udvalg af forskelligt udstyr til surfing, og ellers er det muligt i nogle feriecenter at leje udstyr for en kort periode. Generelt er der rigtig gode muligheder for windsurfing ved den Danske Vestkyst, og der er derfor mange små butikker der tilbyder både køb og leje af udstyr. 

Der er rigtig gode parkeringsmuligheder mange steder langs stranden, så det er nemt at fragte sit udstyr ned til vandet. 

DER ER ET VÆLD AF MULIGHEDER FOR AT DYRKE VANDSPORT I BLÅVAND

Vandsport i Blåvand

 
Mulighederne er mange for at dyrke lige præcis den form for vandsport, du drømmer om i Blåvand og de nærliggende områder. Fx kajak, kano, stand up paddle og surfing bare for at nævne nogle stykker. 

  

Kajak og kano

Kajak og kano er aktiviteter, hvor alle aldersgrupper kan være med. Det kan være en stille og rolig affære med tid til at nyde naturen, eller der kan være mere fart på, hvis man fx vælger at kaste sig ud i en havkajak. Uanset hvad så er det en dejlig måde at få oplevet naturen fra en anden vinkel og med andre øjne, og en tur langs åen kan give dig ro og fordybelse og ikke mindst nogle fantastiske naturbilleder. Der findes flere forskellige ruter til kajak- og kanoture og udlejningssteder. Se meget mere om begge dele og lær, hvilke forholdsregler I skal tage jer, når I befinder jer i vandet lige her.

Kitesurfing

Action, fart og fede udfordringer ... og så selvfølgelig krydret med store og vilde hop højt op i luften. Sådan kan man beskrive kitesurfing kort og præcist. Kitesurfing er støt vokset i popularitet siden sin debut i Danmark, og det ser ud til at denne popularitet fortsat vil vokse sig større. Det er blandt andet på grund af de gode forhold, som fx den Danske Vestkyst stiller for sporten. Vestkysten er ofte blæsende, og det giver kitesurferne mulighed for rigtig mange og store hop. Deres board er nemlig styret af en stor drage, der trækker både board og surfer med op i luften. Drage Shop Blåvand tilbyder udlejning af alle former for drager, inklusiv drager til kitesurfing. Hos Westwind er det muligt at tage kurser i kitesurfing, og senere når det basale er på plads, så tilbyder de surfcamps, der strækker sig over 10 dage.  

Stand up paddle

Eller SUP som sporten kaldes blandt entusiaterne, er en sport der udfordrer balancen, konditionen og forbrænder kalorier på én gang. Sporten giver en god surf følelse, men samtidig også følelsen af at være i ét med naturen og have tid til fordybelse og ro. Der er generelt rigtig gode fællesskaber forbundet med sporten, og mange sejlklubber sætter alle sejl ind for at integrere sporten i deres klub og øge interessen og kendskabet til sporten. Gruppen SUP CLUB Blåvand er en gruppe på Facebook af dedikerede Stand Up paddlers, der betragter Blåvand som det bedste sted til dyrkelse af vandsporten. 

FERIE TIL DEN AKTIVE FAMILIE

Aktiv ferie i Blåvand 

 
En aktiv ferie behøver absolut ikke at være en stresset ferie. En familie der laver sjove aktiviteter sammen, kan komme hinanden nærmere og dele oplevelser, som de kan tale om i mange år. Det kan være afstressende at bruge sin krop og komme nærmere naturen. Så gør jer klar til en aktiv og afstressende ferie i Blåvand. 

Cykelferie

Pak jernhesten og start jeres nye outdoor eventyr i og omkring Blåvand. Fordelen ved at cykle er, at du helt selv bestemmer dit eget tempo, og derfor kan alle medlemmer af familien, uanset alder og fysisk kunnen, være med til denne hyggelige aktivitet. Cykelferien kan have mange forskellige former - lige fra en langtursferie til en ferie der fokuserer på at køre kortere mountainbike tracks. Turcykling handler om at finde nogle af de mange anlagte ruter ved Vestkysten og derefter hoppe på cyklen og nyde friheden og den friske luft. Det er en anden form for ferie, der tillader fordybelse og ro til at tale med hinanden og være tilstede i nuet. 

Vandreture

Gå på opdagelse i naturen omkring Blåvand - til fods! Der findes mange optegnede ruter på både 5 og 10 km, og ens for dem alle er at vandreren får et møde med naturen, som kun kan opleves til fods. Løft en sten og undersøg dyrelivet der gemmer sig under, find svampe under lynget i en lysning eller pluk en vidunderlig vildtbuket med blomster, I finder på jeres vej. Når I booker sommerhus ved Blåvand, så kan I bo midt i Naturpark Vesterhavet og virkelig dyrke de mange muligheder for vandreture i området. Få et møde med naturen som I sent vil glemme, og hvis I skal have den fulde oplevelse, kan I pakke en madkurv og nyde stilheden og roen, når aftenduggen lægger sig på marehalmen, og himlen får dybe orange og røde farver. 

Ridning

Ridning er endnu en måde at opleve naturen på samtidig med, at du dyrker din helt store passion for ridesporten og de majestætiske heste. I Westernbyen i Hvidbjerg Strand Feriepark finder du et ridecenter, der tilbyder hyggelige rideture for både garvede og begyndere på en hesteryg. Der er flere planlagte ture, der tager dig med ud for at opleve naturen omkring Blåvand og Hvidbjerg Strand. Fx er det muligt at booke en solnedgangstur, der på bedste westernstil lader dig ride mod solnedgangen på stranden og nyde friheden ved at gallopere i vandkanten. De forskellige ture kræver forskellige grader af øvelse på hest, så det er en god ide at undersøge turene grundigt inden, du bestiller.  

TRÆK VEJRET DYBT OG NYD NATUREN

Naturoplevelser i Blåvand

 
Som gæst ved Blåvand er du garanteret naturoplevelser i topklasse. Området er et skatkammer af gode råvarer og naturens egne skatte, og du kan komme være med til at lede efter begge dele.  

 

Naturen omkring Blåvand

Når Blåvand nævnes som feriedestination, bliver det som regel sat i forbindelse med en strandferie ved smukke strande. Men der er meget mere at opdage og se i naturen omkring Blåvand. Selvom Vesterhavet trækker på mange parametre og er fantastisk året rundt, så er der lidt længere inde i landet flotte klitplantager, åer og en sø. Filsø er et oplagt udflugtsmål for fugleinteresserede, da det her er muligt at opleve store fugletræk, og er I meget heldige, så kan havørnen observeres her. De mange vandreture bringer jer rundt i landskabet, og uanset om I befinder jer ved vandet eller længere inde i landet, så kan I forvente store ting af naturen omkring Blåvand

Ravture

Havets guld - RAV. Rav er mere end 30 millioner gammelt harpiks, der har ligget i vandet og er blevet formet i forskellige former og har fået forskellige farver, det meste er dog gyldent i farven. Lige så fascinerende rav er med dets ældgamle oprindelse, lige så smukt er det, og det kan bruges til smykker og i mange andre pyntesammenhænge. Ved Blåvand kan du være heldig selv at finde et stykke af denne flotte, naturlige genstand. Du kan begive dig ud på egen hånd langs stranden, eller du kan følge Ravsliberen fra Blåvand, der drager ud på en to timers lang tur hver tirsdag morgen fra 1/7-1/10. Læs mere her.

Svampejagt

Året rundt er det muligt at finde spiselige svampe i danske skove. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at tage kurven under armen og komme ud i de dejlige skove. Det er en mulighed selv at begive sig ud på jagt efter svampe, men da flere svampe i Danmark er giftige, er det vigtigt, at undersøge svampene inden man spiser dem. Det er også en mulighed at deltage i en guidet tur igennem skoven, hvor en kyndig guide med den rette viden om svampene viser jer, hvilke svampe der er spiselige, og hvilke svampe man skal nøjes med at kigge på. Læs meget mere om svampejagt lige her.  

False - HouseDetailsPage - Frontpage