170 skønne trappetrin op i Blåvand Fyr

Blåvand Fyr ligger på Blåvandshuk. Fyret blev første gang taget i brug nytårsaften år 1900 og i dag er fyret et varetegn for hele Blåvand Strand og omegn.

Panoramaudsigten fra det 39 meter høje tårn kan nydes efter 170 trappetrin. I klart vejr kan man blandt andet se ud til vindmøllerparkerne i havet, hhv. 14 og 30 km fra kysten. Hvidbjerg Strand og de fire muldyr kan også ses fra fyret, ligesom det selvfølgelig er muligt at nyde den storslåede udsigt og den smukke uspolerede natur.

Fyret er fredet og er stadig i funktion. Lyset kan ses 42 km væk og bruges til at advare søfarne mod Horns Rev. Fyrmesterboligen ved siden af fyret huser i dag en udstilling om Horns Rev.

Anduvningsfyr til Esbjerg Havn

Når skibene kom fra vest og skulle sejle ind til Esbjerg Havn var der stor risiko for at støde på grund ved Horns Rev, som rager 40 km ud i havet. Derfor var fyret en stor hjæp, da det i år 1900 kom til. På den måde blev skibene advaret om kysten. Fyret er i dag automatiseret, men fungerer som det altid har gjort.

Udsigten fra Blåvandshuk Fyr

Fra toppen af Blåvand Fyr har du den smukkeste udsigt. Du kan vende snuden mod havet og se den flotte kystlinje. Eller du kan vende dig mod land og se langt ind i den smukke vestjyske natur.

Find vej til fyrtårnet

Man får næsten lyst til at skrive at du bare skal kigge op, finde fyret og gå hen til det, eftersom fyrtårne jo er til for at man kan finde vej.

Men hvis dit udgangspunkt ikke er i nærheden af fyret, er det rart at vide at det ligger på Fyrvej 106, 6857 Blåvand. Så sæt GPS'en og kør mod det skønneste fyrtårn på vores egn.

Kommer du til bens fra stranden kan du finde fyrtårnet bag klitterne lige ved Blåvand Strand.

Fyrtånet er desværre ikke egnet til folk i kørestol, da der er 170 trin og ingen elevator. Der er desuden grus på stien op til fyret.

Tjek åbningstider m.m. lige her

Parkering ved Blåvandshuk Fyr

Hvis du ankommer til stranden i bil for at besøge fyrtårnet, så kan du parkere på Fyrvej lige ved siden af fyret.