Fiskeri- og Søfartsmuseum

Fiskeri- og Søfartsmuseet blev åbnet for publikum i 1968, og har siden da formidlet historier og fakta om vores fælles maritime historie. Det er historier der har udfoldet sig på, i og omkring havet, der omgiver os, og museet bryster sig også med at være 'Hele Danmarks museum for havet'. I 2013 åbnede et moderniseret sælarium, hvor du kan møde Danmarks største rovdyr, gråsælen, se den blive fodret og overvære en daglig træning af det nuttede dyr. I 2014 åbnede en nyetableret Vadehavs-pavillon, hvor du kan komme helt tæt på en stor koloni af levende Vadehavsfugle. Læs mere om det spændende og lærerige museum herunder.

Sælarium

Det flotte og imponerende sælarium fra 2013 byder dig velkommen til at opleve sælerne i deres rette element gennem de store undervandsruder. Ved de daglige fodringer kl. 11.00 og kl. 14.30 kommer du helt tæt på sælerne, når de trænes og fodres fra strandbredden. Du får samtidig historier, information og viden omkring sælerne, der tæller både spættede sæler og gråsæler. 

Saltvandsakvariet

På turen ned gennem saltvandsakvariet vil du møde næsten alle typer af fisk, der findes i de danske farvande.
I det store runde bassin midt i akvariehallen er det tilladt at røre ved fiskene. Der finder du f.eks hajer, rokker og fladfisk.
Det store akvarium - oceanariet i baggrunden - rummer ca 100.000 liter saltvand. I oceanariet kan du f.eks finde rødhajer, sømrokker, helleflyndere, havål, guldbraser og havørreder.

Café MS Smag

Nyd en lækker frokost eller en kop kaffe med en udsigt udover det sædvanlige - du kan nyde synes af Svend Wiig Hansens fire kæmpe mænd 'Mennesket ved Havet' og det underskønne Fanø. Museets café serverer både retter i voksen- og børnestørrelser, varme og kolde retter, drikkevarer, kaffe, te og kager.
Har du madpakken med i tasken er der borde og bænke i museets frilandsudstilling, hvor det er tilladt at spise medbragt mad.

Se mere her for åbningstider og priser

Adresse

Saltvandsakvariet
Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V
Tel.: 0045 76 12 20 00