Høvlehuset

Gå tilbage til Attraktioner

Det private værktøjsmuseum har en historisk samling af landhåndværk fra 1700 til 1950.

Museet er delt op i forskellige områder: tømrer, snedker, bødker, hjul- og karetmaler, skibstømrer, violinbygger, sko-træsko og sadelmager. På første salen er der et bogbinderværksted.
Det er et meget interessant museum, måske især for mænd. Men har man en vis alder kan man også huske at have set/brugt nogle af værktøjerne i fædre eller bedsteforældres værksted.

Museet ligger smukt i området på Gl. Mælkevej, vejen synes måske en anelse lang (egen erfaring) men det er bestemt køreturen værd.

Formålet med Høvlehuset

Værktøj
Høvlehuset udefra
Høvlehuset inde

Ejeren viser selv gerne rundt og fortæller historier. Baggrunden for samlingen er at han selv samlede de første effekter i 1995 og siden da kom mange flere til. Formålet er at formidle viden og forståelse omkring træbearbejdning gennem tiden. Han har selv en del erfaring med brug af nogle af værktøjerne. Man kan f.eks også bestille reparationer og restaurering af gammelt værktøj, eller du kan få slebet dine køkkenknive

Åbningstider fra påske til november: hverdage 16.30 -18.00, weekend og helligdage 10.00-18.00. I vinterhalvåret er der åbent enkelte weekender. For større grupper kan der laves en guidet rundvisning.

Se mere om åbningstider her

False - StandardPage - Frontpage