Træd ind i Kaj Munks hjem

Præstegården i Vedersø gør historien om Kaj Munk, den lollandske forældreløse dreng, der i 1930’erne blev en stor dramatiker, levende. På Kaj Munks Præstegård kan I besøge stuerne, som Kaj Munk måtte forlade den mørke januardag i 1944. Gennem udstillingerne og i Kaj Munks eget hjem kan I opleve historien om digteren, præsten og modstandsmanden.

Se jer om i Stærekassen

Da Kaj Munk flyttede ind i præstegården indrettede han først et arbejdsværelse, han kaldte “Regensen”, efter kollegiet han havde boet på i København. Da præstegården sidenhen blev fyldt med børn, rykkede han op på præstegårdens tørreloft, her indrettede han et nyt arbejdsværelse, som han opkaldte efter en af Det Kongelige Teater i Københavns tre scener. Det fik navnet “Stærekassen”. I kan besøge arbejdsværelset og se mange af Munks egne minder, som stadig findes her.

Danske Digterruter i parken ved præstegården

Parken ved Kaj Munks Præstegård er en oplevelse for sig. I årenes løb har de forskellige beboere af gården tilpasset parken til deres smag. Kaj Munk satte også sine spor. Han fik blandt andet gravet en kanal ud til Nørre Sø, og så plantede han selvfølgelig sine blå anemoner fra Lolland. Rundt i hele parken kan I scanne QR-koder med jeres smartphone og høre forskellige værker af Kaj Munk oplæst af skuespiller Esben Dalgaard.

Caféen med den smukkeste udsigt

På Kaj Munks Præstegård finder I en café med en af Vestjyllands smukkeste udsigter. Caféen på Kaj Munks Præstegård hedder Café Lise, og den er meget passende opkaldt efter Kaj Munks hustru. Her er det ikke kun kaffen og kagen, der skal nydes, men også den spektakulære udsigt over Nørre Sø.

15% på dagsbilletter på Kaj Munks Præstegård

Besøg www.kajmunkspraestegaard.dk for mere inspiration og billetkøb. Benyt rabatkoden NH2024DAG15 ved køb af dagsbilletter online og få 15% rabat. Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Husk at du ved ankomst skal fremvise din nøglebrik sammen med onlinebilletterne, for at de er gyldige. Børn og unge 0-17 år har gratis adgang på Kaj Munks Præstegård.

En del af Ringkøbing Fjord Museer

Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Besøg vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk naturens kræfter omkring jer i oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing og få det fulde overblik, fra toppen af Lyngvig Fyr. Oplevelserne venter bare på jer!


Benyt rabatkoden NH2024KORT15, hvis I ønsker at købe fordelskort med 15% rabat. Læs mere om de forskellige typer fordelskort og de mange fordele på www.ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/.

Book ferien her
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.