Et aktuelt og bæredygtigt oplevelsescenter

Formålet med Naturkraft parken er at inspirere til bæredygtig adfærd ved hjælp af god formidling gennem sjove oplevelser.

I 2020 åbnede Naturkraft, som er et sted, hvor du og din familie kan tilegne jer mere viden og en større bevidsthed om miljøet, bæredygtighed, naturen og klimaet. Igennem skønne oplevelser, som er designet af mennesker der brænder for naturen, vil I få en bedre forståelse for, hvordan det hele hænger sammen.

Parken er på hele 45 hektar og selve oplevelserne fordeler sig på 5 hektar. Du kan opleve 8 forskellige naturtyper på grunden. En kæmpe ringvold danner rammerne om centret og er perfekt designet til projektet. Den i sig selv skal ses.

Oplev Naturkraft på egen krop

Vi anbefaler selvfølgelig, at I selv skal tage forbi Parken og opleve Naturkraft på egen krop, men her er et udpluk af de meningsfulde oplevelser, som I vil møde:

  • Vesterhavsblæsten i en sej vindmaskine vil blæse dig bagover
  • Marehalm, fyrreskov, lyng – lær mere om forskellige naturtyper og deres planter
  • Tag på ekspedition og få svævende fornemmelser

Der er også oplevelser indenfor, som især fokuserer på de naturkræfter, der er på spil i det vestjyske. Her er også masser af interaktive øvelser, som familien kan lære igennem.

Sjove oplevelser med og i naturen

Miljøbevidstheden præger hele parken inkl. faciliteter

Hvis du bliver sulten eller tørstig er der mange muligheder for at få dine behov dækket.

I caféen skal du gerne lære samtidig med du fylder din mave med lækre retter, som der er på menuen. Derfor kan du se, hvilket CO2 aftryk dit måltid sætter. Vælg kød til, hvis du ønsker det – vi dømmer dig ikke. Det handler kun om bevidstheden. Alternativt spiser du bare din madpakke, som du desuden kan gå frit ud til bilen og hente, når sulten melder sig.

Du kan hælde vestjysk postevand på din flaske flere steder i parken, hvor vandposter er installeret. Det er vigtigt, især når vejret er lunt, at holde sig hydreret. Ind i mellem vil du også støde på muligheden for at købe koffeinholdige eller koffeinfri drikke – alt efter hvad dit hjerte begærer.

Flot designet - både inde og ude

Åbningstider

Naturkraft har åbent året rundt, men der er begrænset antal billetter dagligt, så køb dine billetter, se åbningstider og læs mere om Naturkraft Ringkøbing lige her

Sådan finder du vej til Naturkraft

Parken ligger lige udenfor Ringkøbing, så du kan med fordel benytte stierne derud. Det tager ca. 25-35 minutter at gå, alt efter hvor fra i Ringkøbing du går. Endnu bedre: hop på cyklen og få lidt vind i håret på vej til Naturkraft. Busserne holder lige udenfor, så det er også en nem løsning.

Alternativt kan du køre til parken via Hovedvej 15 og parkere gratis ved Naturkraft. Kommer du i elbil, er der mulighed for at lade den op.

Fotos: Copyright Fonden Naturkraft

Bo i et sommerhus midt i den vestjyske natur

Hos Feriekompagniet Blåvand har vi flere sommerhuse, som ligger tæt på Naturkraft Ringkøbing. Det er en god times køretur fra vores feriehusområde, så du kan tage på dagstur til Naturkraft og komme hjem til et lækkert i et feriehus, hvor du bor midt i den vestjyske natur. Du kan altså fortsætte med at opleve naturens kræfter – også når du er ude af Naturkraft.

Sommerhus i Vestjylland
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Adresse

Naturparken 10
6950 Ringkøbing
Tel.: 0045 69 16 11 62

Mail: info@naturkraft.dk