Udforsk naturens kræfter

Kom tæt på naturens kræfter i Naturkraft. Her kan hele familien blive klogere på, hvordan naturen har påvirket os igennem tiderne, og hvordan vi har påvirket naturen. Gå på opdagelse i parken og tag på en spændende ekspedition. Oplev fulldome-filmen, som tager jer med på en rejse gennem Vestjyllands vilde vindeventyr, eller tag en pause med kaffe og kage eller en dejlig frokost i caféen.

Formålet med Naturkraft parken er at inspirere til bæredygtig adfærd ved hjælp af god formidling gennem sjove oplevelser. I 2020 åbnede Naturkraft med det mål, at skabe større bevidsthed om miljøet, bæredygtighed, naturen og klimaet. Igennem skønne oplevelser, som er designet af mennesker der brænder for naturen, vil I få en bedre forståelse for, hvordan det hele hænger sammen.

Parken er på hele 45 hektar og selve oplevelserne fordeler sig på 5 hektar. Du kan opleve 8 forskellige naturtyper på grunden. En kæmpe ringvold danner rammerne om centret og er perfekt designet til projektet. Den i sig selv skal ses.

Tag på ekspedition

Naturkraft byder på en række forskellige ekspeditioner, som giver både børn og voksne mulighed for at udforske den vestjyske natur helt tæt på. Her skal I udforske naturelementer som vand, vind og temperatur ved at løse spændende opgaver. Vi sørger for det helt rigtige udstyr, I skal bare medbringe en god portion nysgerrighed.

Spændende indendørs oplevelser

Sæt jer godt til rette til en fulldome filmoplevelse, hvor vestenvinden fører jer gennem Vestjyllands vilde vindeventyr, eller gå en tur rundt om Livets Træ, hvor I kan opleve årets gang på bare 12 minutter. Prøv også det interaktive klimaspil og se, hvordan menneskers aktiviteter påvirker naturen og klimaet.

Oplev Naturkraft på egen krop

Vi anbefaler selvfølgelig, at I selv skal tage forbi Parken og opleve Naturkraft på egen krop, men her er et udpluk af de meningsfulde oplevelser, som I vil møde:

  • Vesterhavsblæsten i en sej vindmaskine vil blæse dig bagover
  • Marehalm, fyrreskov, lyng – lær mere om forskellige naturtyper og deres planter
  • Tag på ekspedition og få svævende fornemmelser

Der er også oplevelser indenfor, som især fokuserer på de naturkræfter, der er på spil i det vestjyske. Her er også masser af interaktive øvelser, som familien kan lære igennem.

Sjove oplevelser med og i naturen

Miljøbevidstheden præger hele parken inkl. faciliteter

Hvis du bliver sulten eller tørstig er der mange muligheder for at få dine behov dækket.

I caféen skal du gerne lære samtidig med du fylder din mave med lækre retter, som der er på menuen. Derfor kan du se, hvilket CO2 aftryk dit måltid sætter. Vælg kød til, hvis du ønsker det – vi dømmer dig ikke. Det handler kun om bevidstheden. Alternativt spiser du bare din madpakke, som du desuden kan gå frit ud til bilen og hente, når sulten melder sig.

Du kan hælde vestjysk postevand på din flaske flere steder i parken, hvor vandposter er installeret. Det er vigtigt, især når vejret er lunt, at holde sig hydreret. Ind i mellem vil du også støde på muligheden for at købe koffeinholdige eller koffeinfri drikke – alt efter hvad dit hjerte begærer.

Åbningstider

Naturkraft har åbent året rundt, men der er begrænset antal billetter dagligt, så køb dine billetter, se åbningstider og læs mere om Naturkraft Ringkøbing lige her

Sådan finder du vej til Naturkraft

Parken ligger lige udenfor Ringkøbing, så du kan med fordel benytte stierne derud. Det tager ca. 25-35 minutter at gå, alt efter hvor fra i Ringkøbing du går. Endnu bedre: hop på cyklen og få lidt vind i håret på vej til Naturkraft. Busserne holder lige udenfor, så det er også en nem løsning.

Alternativt kan du køre til parken via Hovedvej 15 og parkere gratis ved Naturkraft. Kommer du i elbil, er der mulighed for at lade den op.

15% på dagsbilletter til Naturkraft

Besøg www.naturkraft.dk for mere inspiration og for billetkøb. Benyt rabatkoden NH2024DAG15 ved køb af dagsbilletter online og få 15% rabat. Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Husk at I ved ankomst skal fremvise jeres nøglebrik sammen med onlinebilletterne, for at de er gyldige.

15% på fordelskort til Ringkøbing Fjord Museer

Naturkraft er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Besøg blandt andet vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk historiens vingesus når I træder ind ad døren på Kaj Munks Præstegård eller nyd den fantastiske udsigt over havet og fjorden fra toppen af Lyngvig Fyr.

Benyt rabatkoden NH2024KORT15, hvis I ønsker at købe fordelskort med 15% rabat. Læs mere om de forskellige typer fordelskort og de mange fordele på www.ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/.

Sommerhus i Vestjylland
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.