Sandskulpturfestival i Søndervig

Gå tilbage til Attraktioner

Tilbagevendende begivenhed - sandet vækkes til live

Hvert år afholdes der International Sandskulpturfestival i Søndervig, hvor flere af verdens bedste sandskulptører fortæller historier i form af fantastiske og imponerende sandskulpturer.

Skulpturerne er lavet af sand og vand. Sandet er en speciel form for sand, som stampes til store firkantede blokke. Under stampningen bliver sandet overhældt med vand for at få det til at binde bedre. Når blokkene er høje nok, kan sandskulptøren begynde at arbejde sig fra toppen og nedefter. For at lave en 4 meter høj sandskulptur, skal skulptøren bruge ca. 60 timer og 25 tons sand. Skulpturvæggen i Søndervig er mere end 200m. lang og 7m. høj og alt efter vind og vejr kan udstillingen holde i op til 4 måneder.

Gør besøget til en hyggelig udflugt

På pladsen ved Sandskulpturfestivalen ligger der en café der sælger is, kaffe, snacks, sandwich, øl og vand m.m. Der er opstillede borde og bænke, hvor I kan nyde jeres mad og drikke. Toiletter og pusleplads forefindes også på pladsen og kan frit afbenyttelse, hvilket gør det nemmere at have mindre børn med. Hunden kan også følge med på tur, så længe de er i snor.

Aktiviteter for børnene

Børnene behøver ikke nøjes med at kigge på de flotte skulpturer, de kan også selv få lov at afprøve håndværket. På pladsen finder I nemlig en sandkasse, hvor børn og barnlige sjæle kan prøve egne evner af.

Handicapvenlige forhold

Der er gjort ekstra meget ud af at gøre pladsen handicapvenlig. Der er bl.a. anlagt stisystemer rundt på hele pladsen, så det er nemt at komme rundt med kørestol og rollator. Ligeledes forefindes handicaptoiletter med nem adgang.

Åbningstider og priser

Vi kan klart anbefale en tur til Søndervig. Billedet er fra festivallen 2014, som omhandlede "Vikingerne". Det er utroligt hvad de kan vise med sand og vand. Der er utrolig mange detaljer, som man til tider først opdager 2. gang man går en runde. For åbningstider og priser se her!

I 2020 er temaet for festivallen Middelalderen, og der er åbent 8/5 - 31/8 (10.00 - 19.00) og 1/9 - 1/11 (10.00 - 17.00)

Søndervig sandskulpturfestival i ord og billeder

Sandskulptur
Sandskulptur
False - StandardPage - Frontpage