Tambours Have

Gerhard Tambour skabte i perioden 1939 - 1977 en imponerende besøgshave midt i den barske vestjyske natur. Mit Paradis på Jord kaldte han den - bestemt ikke uden grund.

Hvis man interesserer sig for natur og blomster, er Tambours have, med sine smukke, særprægede og fremmede planter, vandløb og udskårne træfigurer helt sikkert et besøg værd.

Siden 1979 har Varde Kommune ejet Tambours have. De bestræber sig på at føre haven videre i Tambours ånd og ønsker at sprede havebegejstring, skabe rum til gode stunder og inspirere haveentusiaster fra ind- og udland 

Haven er åben fra 1. maj til 30. september alle ugens dage fra 10-17

Se mere på www.tambourshave.dk

Hjertestien

Uden for haven ved parkeringspladsen ligger hjertestien. Hjertestien går rundt om Karlsgårde Sø og er cirka 6 kilometer lang. Stien er en del af kyst til kyst stien. Kyst til kyst stien går fra Blåvandshuk til Vejle. På den 130 kilometer lange rute, er der mulighed for overnatning på primitive lejrpladser med bålplads, vand og das.

Karlsgårde Sø

Karlsgårde Sø blev til omkring 1920 som led i etableringen af Karlsgårde Værket. Et vandfald på omkring 10 meter fra søen og ned til Varde Å giver energi til værket, der er Danmarks næststørste vanddrevne elektricitetsværk. Søen er på 80ha og den største sø i det sydvestlige Jylland.

Området omkring haven

Legeplads

Haven har også en legeplads, der hovedsageligt er lavet af naturmaterialer. Legepladsen er gratis at benytte, og der hører borde/bænke til området, hvor man frit kan nyde sin medbragte mad. Legepladsen kan benyttes uden at skulle i Tambours Have.

Grillhytte

Der ligger også en grillhytte, som kan bruges hele året. Man skal blot selv medbringe grillkul og maden. Grillhytten kan kan benyttes, selvom man ikke skal ind i Tambours Have.

Hunde

Hunde er velkomne, de skal bare være i snor.

Adresse

Bredmosevej 21
6800 Varde

Tel.: 0045 75 29 83 24