Tambours Have

Midt i den den vestjyske natur finder du Tambours Have. Med sine smukke, særprægede og fremmede planter, vandløb, udskårne træfigurer er haven helt sikkert et besøg værd, hvis man har interesse for natur og blomster.
Skræddermester Tambour begyndte at samle planter fra alle klodens hjørner i 1940erne hvor han også grundlagde haven. Siden 1979 har Varde Kommune dog ejet haven, og man bestræber sig på at føre haven videre i Tambours ånd.

Haven er åben fra 1. maj til 30. september alle ugens dage fra 10-17

Se mere på www.tambourshave.dk

Hjertestien

Uden for haven ved parkeringpladsen finder I hjertestien. Det er en sti der går rundt om Karlsgårde Sø, en tur på ca 6 km. Stien er en del af kyst til kyst stien. Kyst til kyst stien går fra Blåvandshuk til Vejle. På turen der samlet er på ca 130km er der mulighed for overnatning på primitive lejrpladser med bålplads, vand og das.

Karlsgårde Sø

Søen blev til omkring 1920, som led i etableringen af Karlsgårde Værket. Værket er et vandkraftværk som drives af en turbine, hvor der er et vandfald på omkring 10 meter fra søen til Varde Å. Søen er med sine 80ha den største i det sydvestlige Jylland.

Området omkring haven

Legeplads

Haven har også en legeplads der hovedsageligt er lavet af naturmaterialer. Legepladsen er gratis at benytte og der hører borde/bænke til området hvor man frit kan nyde sin medbragte mad. Legepladsen kan benyttes uden at skulle i Tambours Have.

Grillhytte

Grillhytte finder I også i området, det kan benyttes hele året. Man skal blot selv medbringe grillkul og maden. Grillhytten kan benyttes uden at man skal ind i Tambours Have.

Hunde

Hunde er velkomne de skal bare være i snor.

Adresse

Bredmosevej 21
6800 Varde

Tel.: 0045 75 29 83 24