Ribe, en af Danmarks smukkeste byer

Ribe ligger en god times kørsel fra Blåvand, men det er hele køreturen værd. I Ribe ligger Danmarks ældste Domkirke: Domkirken, og hele byen emmer af dansk kulturhistorie.

Danmarks ældste by

Ribe har bevaret sit gamle bymiljø. Der er en helt særlig atmosfære i den jyske købstad, som hvert år trækker rigtig mange turister til. Man kan tage turen på egen hånd eller melde sig til en af de mange rundvisninger der er i Ribe. Rundvisning kan bookes hos Ribe turistbureau.
Det gamle bymiljø gør også shoppingturen til en helt særlig oplevelse. De mange specialbutikker ligger tæt og har et bredt udvalg af varer.

Ribe VikingeCenter

Ribe VikingeCenter kan du komme helt tæt på livet som viking. Du kan komme indenfor i husene, klappe dyrene, skyde til måls med langbue eller deltage i krigertræning. Det er muligt at male mel på drejekværnen, eller du kan sætte dig ved bålet sammen med vikingerne og bage dit eget fladbrød. Har du børn, kan de blive plejebarn i by-høvdingens familie. De kan låne en vikingekappe og en filtet hue, og så længe de har det på er de en del af familien og deltager i de aktiviteter og gøremål, som var en del af børnenes dagligdag i vikingetiden.

Ribe Domkirke

Vor Frue Kirke er landets ældste og bedste bevarede Domkirke. Gå 44 trin op ad tårntrappen og besøg Ribe Domkirkemuseum, der viser Domkirkens bygningshistorie og fortæller om, hvordan det religiøse liv formede sig for menigmand før og efter Reformationen i Danmark i 1536.

Museet befinder sig oppe i det søndre galleri med et flot udsyn til resten af kirken. Udstillingen fortæller også om inventar og særlige steder, der kan ses fra galleriet i kirken. Fra det 50 meter høje borgertårn har du en storslået udsigt over byen og Vadehavet.