Mountainbikebaner

Bordrup Klitplantage er en velkendt og meget besøgt del af Bordrup-Oksby Plantagen. Selve klitten er hele 350 hektarer og måler op til 5 km. Klittens allerførste fyrretræ blev plantet helt tilbage i 1856 for at mindske sandflugten. I dag bliver den nu meget store fyrretræsskov blandt andet benyttet til militære øvelser, men klitplantagen er også kendt for sine enormt populære mountainbikebaner.

I klitplantagen er der nemlig anlagt tre naturskønne MBT-ruter af forskellig længde og sværhedsgrad – og der er derfor både sjov og udfordringer for den øvede rytter såvel som nybegynderen eller familien, der blot ønsker en spændende eftermiddag på cyklen.

Ferie med fart og spænding

Er det første gang du eller din familie skal prøve kræfter med MTB-banerne, kan I vælge den grønne rute på 6 km, hvor der primært køres på afmærkede skovveje, og man kan benytte almindelige cykler.
Er I omvendt på jagt efter udfordringer og lidt ekstra spænding, er den blå rute på 8 km det perfekte valg. Her kan hele familien, det eventyrlystne par eller den rutinerede MTB-rytter blive udfordret på både kondition og teknik, og skal spændingen bankes helt i top, kan ruten desuden suppleres med 1000 meter i meget kuperet terræn.

Skønne naturoplevelser

Nyd den vestjyske natur på gåben

Bordrup Klitplantage er dog ikke kun for cyklister og mountainbikeentusiaster. Plantagens afmærkede vandreruter er ligeledes enormt velbesøgte, og vi kan derfor kun opfordre dig til at tage hele familien med en tur ud og opleve den vestjyske natur på gåben. Dele af den populære plantage ligger hen som urørt skov, og især området omkring Ulfslo byder på rig mulighed for smukke gåture langs de anlagte vandre- og handicapstier, ligesom der også er mulighed for at udforske området på hesteryg i den sydlige del af skovområdet.

Sjov for hele familien

Er familiens firbenede medlem også med på ferie, er Oksby Hundeskov  et besøg værd. Hundeskoven ligger et stenkast fra Bordrup Klitplantage og er indhegnet, så den firbenede guldklump kan løbe frit rundt og nyde naturen sammen med resten af familien.
I forlængelse af Hundeskoven finder I også en skøn skovlegeplads og et mindre bålhus. Skovlegepladsen er udarbejdet i naturlige materialer og byder bl.a. på balancetunnel, en stor sandkasse samt sansegynger, og der er rig mulighed for at lave et lækkert måltid mad ved den opstillede grill. Er vejret omvendt ikke i top, kan en medbragt madpakke nydes under overdække ligesom legepladsen naturligvis også har opstillede toiletforhold.