Juleferie

 

 

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Tag en pause fra juleræset og hold jul i Blåvand ved Vesterhavet

Forestil jer at tilbringe juleferien sammen med hele familien i et hyggeligt sommerhus ved Vesterhavet…… Ved Feriekompagniet har vi sommerhuse for enhver smag og til enhver lejlighed. Er I mange og flere generationer samlet, har vi et bredt udvalg af store nye feriehuse, hvor nogle er udstyret med aktivitetsrum og pool. Her kommer ingen til at kede sig, mens julemaden tilberedes. Vi har også mindre og ældre virkelig hyggelige feriehuse, hvor der ikke skal meget julepynt til for at fremkalde den helt rigtige julestemning.

Dagligvarebutikkerne i Blåvand holder åbent hele året rundt, ligesom de fleste øvrige butikker i hovedgaden. I Blåvand kan I lade julefreden sænke sig uden at mangle noget.

Find et sommerhus til juleferien
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Mærk julestemningen ved Vesterhavet

Igennem hele december emmer Blåvand af julestemning. Det er tydeligt at mærke på byens gæster, at alting sitrer, og forventningens glæde spreder sig ud i hele byen. Når I besøger Blåvand i julemåneden, så er I ikke i tvivl, når I mærker denne julestemning på egen krop. Der er flere forskellige arrangementer i løbet af julen, som I kan tage til, hvis I vil give julestemningen et ekstra skub. Det er eksempelvis arrangementer som julekoncerter og flere arrangementer målrettet mod børn. Om aftenen kan I julehygge hjemme i sommerhuset med kakao, juleslik og måske flette julehjerter, eller I kan åbne Julemandens værksted og producere julegaver til resten af familien?

Jul i naturen

Den vestjyske natur besidder noget helt specielt - og her er julen ingen undtagelse. Naturen omkring Blåvand er kendetegnet ved det store Vesterhav, der ligger lige i baghaven. Her kan I tage kælken med, når himlen har drysset sne udover stranden og rutsje ned af de hvidklædte klitter. Når I rammer bunden, kan I bygge en snemand, med udsigt ud over havet. Begynder I at føle jer tunge efter julemaden, så kan I tage mountainbiken ud i Blåbjerg plantage, hvor I hurtigt kan få sved på panden på en af de mange ruter. Hvis fart og spænding ikke er for jer, finder I også her flere gode gå-ruter, hvor børnene kan gå på opdagelse efter de mange skovnisser.

Sæt Blåvand på julebordet

I mange familier er julebordet et spørgsmål om traditioner. Traditioner der er nedarvet fra generation til til generation, og som de færreste vælger at skrue på. Uanset om I vil prøve noget nyt i år, eller I vil holde jer til det, som I plejer, så finder I med garanti det, I leder efter i Blåvand. Flæskestegen til den store aften finder I hos Slagter Theilgaard, snapsen til julefrokosten er skabt med kærlighed og sans for detaljen hos Hr. Skov og for at finde det søde til kaffen, skal I lægge vejen forbi Danmarks ældste bolchekogeri, Blåvand Bolcher. Til dekorationerne kan I gå på rov i naturen, hvor I finder alt, hvad I skal bruge for at lave jeres personlige dekoration. 

En romantisk jul

Rejser du til Blåvand for at holde en romantisk jul med din partner, så er du på rette kurs. Et sommerhus i Blåvand er det oplagte sceneskifte, hvis I ønske at slippe væk fra hverdagen og kun fokusere på hinanden over julen. Her kan I hygge jer med juleshopping i områdets mange specialbutikker, spise en god frokost på en af de skønne restauranter og hygge jer foran brændeovnen, når I kommer hjem om aftenen. På juleaftensdag har I rigeligt med tid til at stege juleanden eller få sværene sprøde på flæskestegen. 

Historiske kirker

En fast tradition for mange d. 24. december er et besøg i kirken til julegudstjeneste. I og omkring Blåvand finder I flere små lokale kirker, som alle har noget unikt at byde på, og som kan give jer en ny oplevelse. Eksempelvis er Oksby kirke et besøg værd. Oksby kirke adskiller sig fra mange andre kirker, da den er opført i røde mursten, og ikke er hvidkalket som mange andre kirker. Derudover har kirken heller ikke et traditionelt kirketårn. Oksby Kirke blev opført i 1891 som erstatning for Danmarks sidste stråtækte kirke. I finder derfor mange artefakter fra den gamle kirke. 

Bliv i Blåvand hele juleferien

Når juleaften er forbi, er der ingen grund til, at I skynder jer hjem til hverdagen. Det er først nu, at I får muligheden for at slappe rigtigt af - en chance I ikke må lade passere forbi. 1. og 2. juledag kan I bruge på julefrokoster med familien, dykke ned i en ny bog eller se den samme film, som I ser hvert år i juledagene. Det vigtige er blot, at I kobler helt af. Er I afsted som par, så har vi mange mindre hyggelige sommerhuse, hvor I kun skal have fokus på hinanden, og er I afsted hele familien, så kan I leje et sommerhus med pool, hvor børn og barnlige sjæle kan lege hele ferien.