Gå på opdagelse i skoven og find svampe

Der er spisesvampe i de danske skove hele året, men sensommeren og efteråret er den perfekte tid til at gå på svampejagt i, da antallet her er på sit højeste. Der findes flere forskellige slags spisesvampe som f.eks. markchampignon, almindelig kantarel, tragt-kantarel, stor trompetsvamp og karl johan svamp.

Der findes også giftige svampe i skovene, som snehvid fluesvamp, grøn fluesvamp, rød fluesvamp, almindelig netbladhat og stans røhat. Hvis I ikke er de store svampekendere på forhånd, er det derfor en god idé at I sætter jer ind i, hvilke der er giftige og hvilke der er spiselige. I kan f.eks. starte med at læse Naturstyrelsens svampeguide.

Svampejagt i efterårsferien uge 42

Hvis I holder efterårsferie i et sommerhus i Blåvand i uge 42, har I mulighed for at tage hele familien med på en spændende svampejagt i Sdr. Plantage. Her vil der også være en naturvejleder til at guide jer omkring de forskellige typer af svampe og til at fortælle lidt om tilberedningen af de spiselige svampe.

Kontakt NaturKultur Varde på Telefon 75 22 22 50 eller e-mail nkv@naturkulturvarde.dk for nærmere information

Svampeugen i uge 37

I uge 37 har hele familien mulighed for at deltage i vores tilbagevendende svampeuge. I denne uge åbner kyndige naturguider op til skovenes store spisekammer, og giver jer en grundig gennemgang af de svampe, der kan findes i skovene - de spiselige, de ikke spiselige og de giftige. Det er vigtig viden at have med sig, når man selv går på jagt efter svampene til aftenmåltidet. 

Under svampeugen byder gourmetrestauranterne i området indenfor til lækre retter med svampe i centrum. I kan dermed opleve, hvordan de forskellige svampe smager i samspil med hinanden og andre lækre, lokale råvarer. 

Læs meget mere om svampeugen, og find et program for de mange oplevelser i forbindelse med ugen - lige her!