Varde

Det gamle købstadsmiljø i Varde bymidte byder på shoppingmuligheder til alle. I vil både finde tøj til mor, legetøj til børnene eller værktøj til far.
De to gader, Vestergade og Kræmmergade er byens hyggelige gågader. De ligger begge i forlængelse af torvet, hvor der forår-sommer afholdes diverse markeder. 2015 bød på Internationalt marked både i april og oktober. I juli måned er der børnemarked en gang om ugen, hvor børn sælger ud af deres tøj og legetøj. Hver torsdag var der i 2015 lokalt fødevaremarked hvor man kunne købe/smage lokale varer. Hold øje med os på Facebook eller denne hjemmeside for information om markederne. 

Gå tilbage til Byer

Hygge i Vardes gader

Varde Torv
Varde Aunt Betty
Kræmmergade Varde

Byen byder på flere restauranter og caféer, hvor I kan få noget at drikke og spise, inden turen går videre til en af byens andre faciliteter. På torvet finder I Aunt Betty og Rådhuscafeen, lige bag Jacobi Kirken er der Elkjærs Kaffe & Loungebar, Restaurant Big World og Kong Svends Bøfhus. For enden af gågaden er der mulighed for at besøge byens græske restaurant Taverna Familia. har man mere lyst til pizza ligger der også Ristorante To-Rino i en af de små sidegader.

Varde Miniby

Varde Miniby Kirken
Varde Miniby Minimurer
Varde Miniby - Sillasens Hus

I Varde finder I også Varde Miniby, der viser Varde, som den så ud i 1866. Seværdigheden er ikke åbent hele året, men i de måneder der er åbent, kan man yderligere hver onsdag også besøge murerværkstedet fra 9.00-12.00. Det er her i værkstedet de 12 pensionister mødes for at skabe de flotte minibygninger.  Se mere her.

Museum Frello

Start f.eks. på Museum Frello, der er et museum for Varde by og omegn. Museet har 10 forskellige afdelinger, hvor I finder aktiviteter og oplevelser mellem hav og hede. På Museum Frellos første sal hænger museets værker af fantasykunstneren Otto Frello. Både børn og voksne kan leve sig ind i værkerne. Der dukker hele tiden detaljer op man ikke før har lagt mærke til. 

Nissernes by

Nissernes by1
Nissernes by2
Nissernes by3

Hvert år i december kan du finde ca. 300 nisser rundt i Vardes gader. De placeres på hustage og gavle. Nisse-lauget, som startede op i 2002,  bygger selv nisserne op med et skelet af ståltråd, som klædes på og forsynes med ansigt og hænder. Det giver lidt ekstra hygge til indkøbsturen i december måned. Det tager ca 3 dage for de frivillige at hænge alle nisserne op, og når ikke de hænger nisser op, går tiden med at sy nye nisser eller reparere de gamle. Læs mere om Juleferie her. 

 

False - HouseDetailsPage - Frontpage