Hyggelig shopping

Det gamle købstadsmiljø i Varde bymidte byder på shoppingmuligheder til alle. De to gader, Vestergade og Kræmmergade er byens hyggelige gågader. De ligger begge i forlængelse af torvet, hvor der i juli måned er børnemarked en gang om ugen, hvor børn sælger ud af deres tøj og legetøj.

Hygge i Vardes gader

Byen byder på flere restauranter og caféer, hvor I kan få noget at drikke og spise, inden turen går videre til en af byens andre faciliteter. Lige bag Jacobi Kirken finder I Restaurant Big World og Kaito Sushi og den græske restaurant Taverna Familia. Har man mere lyst til pizza ligger der også Ristorante To-Rino i en af de små sidergader, Torvegade. Spiseriget i Kræmmergade er også et hyggeligt og godt besøgt sted.

Varde Miniby

I Varde finder I også Varde Miniby, som er en model over Varde, som den så ud i 1866. I de måneder Minibyen er åbent, kan man yderligere hver tirsdag og torsdag også besøge murerværkstedet fra 9.00-12.00. Det er her i værkstedet de 12 pensionister mødes for at skabe de flotte minibygninger. Besøg Varde Miniby

Museum Frello

På Museum Frello kan du opleve en helt anden verden: Otto Frellos fantastiske univers. Frello er en kunstner med en helt unik stil, der får de fleste voksne og børn til at synes, at kunst er fantastisk! Prøv Frello-skattejagten sammen med børnene. Tager du familie og venner med, er det helt sikkert, at I vil se kunst på en helt ny måde efter mødet med Frello. Motiverne har så mange detaljer, at man kan opleve dem igen og igen.

Museum Frello har også skiftende kunst- og kulturhistoriske udstillinger. Her kan I opleve den vestjyske historie i flotte rammer, der er iscenesat så der er noget sjovt for børnene og gode historier til de voksne.

Nissernes by

Hvert år i december kan du finde ca. 300 nisser rundt i Vardes gader. De placeres på hustage og gavle. Nisse-lauget, som startede op i 2002,  bygger selv nisserne op med et skelet af ståltråd, som klædes på og forsynes med ansigt og hænder. Det giver lidt ekstra hygge til indkøbsturen i december måned. Det tager ca 3 dage for de frivillige at hænge alle nisserne op, og når ikke de hænger nisser op, går tiden med at sy nye nisser eller reparere de gamle. Læs mere om Juleferie her.