Søpavillonen ved Kvie Sø

Omgivet af indlandsklitter ligger Kvie Sø, en cirkelformet fredet sø på den sandede slette ved Ansager. Fra Blåvand er der ca en times kørsel til søen. Turen går over Varde, så det kan jo kombineres med indkøb eller en tur i Varde miniby. Udover søen finder I et pandekagehus, badestrand og legeplads.

Søen 
Søen er en af de sjældne lobeliesøer, som er nærringsfattige hedesøer. Den har en god vandkvalitet og sandbund. Den er i store dele så lav, at den er meget velegnet for børn. Der er også en badebro midt i søen.

Pandekagehuset

Pandekagehuset er en familierestaurant med hollandske pandekager som specialiet. Der er altid 50 forskellige pandekager og 15-20 belgiske øl på menuenkortet. I løbet af sæsonen er der mange forskellige arrangementer omkring søen og restauranten. Se mere på hjemmesiden

Legeplads

I finder også en dejlig stor legeplads med sandbund til børnene. Den ligger i forbindelse med selve pavillonen og de bænke, der er sat op udenfor. Er man heldig, kan man også få et glimt af de påfugle, der holder til i området.

Spadseretur

Er vejret ikke til badning, er der mulighed for at gå en tur rundt om søen. Omkring søen har Hjerteforeningen fået anlagt 2 vandrestier.  På henholdsvis 2,3 og 3,6 km. Naturen omkring søen er meget smuk, og man går det meste af turen langs vandkanten. På en vinterdag med de smukke svaner og is på søen kan man også få en ubeskrivelig flot naturoplevelse.