Vandreture i Blåvand

Tag på vandretur på en af de mange afmærkede vandreruter i området

Tag på aktiv ferie i sommerhus ved Blåvand Strand, og bo midt i Naturpark Vesterhavet. I naturparken er der adskillige plantager, som har fast anlagte vandrestier. Skovene har også afmærkede vandreruter, og i Ål Plantage er der i den østlige del en rute med faste O-løbsposter.

Ruterne i området er opdelt i tre forskellige kategorier; op til 5 km, 5-10 km og over 10 km.

Vandreruter op til 5 km

Af kortere ruter kan nævnes ruten omkring den smukke Kvie Sø. Besøg også Bordrup Plantage, hvor der er hele tre anlagte vandreruter under 5 km. Ruterne løber langs anlagte stier, hvor der bliver ryddet sne, så I kan komme på vandretur hele året rundt. I skoven ved Ballonparken i Vrøgum er der en skøn rute på 4,5 km, der går langs søen og trods kuperet terræn også er velegnet til klap- og barnevogne. Området har også en legeplads, toilet og grillpladser.

Vandreruter på 5-10 km

Ved den tilsandede egeskov i Kærgård Plantage er der en 6 km vandrerute, der bl.a. går forbi et gammelt fredet egekrat; et meget fascinerende syn. I kan også gå de 6 km langs søbredden ved Karlsgårde Sø, der blev etableret i 1920 og er den største sø i Varde Kommune. Turen kan forlænges med 5 km gennem frodige marker, hvis man har lyst. Turen fra Henne Strand til det gamle, arkitekttegnede Henne Mølleå Badehotel går langs stranden hele vejen, hvorfor der kan være en del vind på den ellers meget smukke tur.

Vandreruter over 10 km

Vil I på en længere vandretur, kan I følge Kyst til Kyst stien fra Blåvand Strand til Vejle. Turen kræver overnatning, men der er mulighed for primitiv overnatning langs stien. I kan også gå langs Drivvejen, der er en del af den 6000 km lange Nordsørute. I middelalderen blev vejen brugt til at drive kvæg fra Thyborøn til havne og markeder i Sønderjylland eller Tyskland. Der findes mange kroer langs ruten.

Vandreferie i Blåvand

Det er generelt nemt at komme rundt ved hjælp af den velfungerende infrastruktur og formidlingspunkterne i sommerhusområderne. Pak rygsækken og madpakken og oplev den danske natur til fods! Se på dyrene, find insekter under bladene og glem tid og sted. En oplagt familieaktivitet for både store og små, hvor I kan tage det hele i jeres eget tempo.

Geocaching

Er du mere eventyrlysten, kan du i både Naturpark Vesterhavet og Naturpark Vadehavet kombinere vandring og skattejagt med geocaching, der udfordrer din evne til at finde snedigt gemte ledetråde og samtidig giver god mulighed for at nyde naturen. Nogle af ruterne er egnede til vandring, andre til cykling, så der er noget for alle. Prøv fx turene ”Hunt after the World War II Gold Treasure”, der leder dig ned i de gamle bunkere, eller “National security”, hvor man skal afmontere en (fiktiv heldigvis) bombe. Husk at færdsel i bunkerne er på eget ansvar!