Ridning i ferien ved Blåvand

Langs den jyske vestkyst kan du opleve nogle af de smukkeste rideture i Danmark. Strandene, heden og skovene omkring Blåvand er alle som skabt til hest og rytter.Forestil dig at ride langs vandkanten en stille sommermorgen, eller galoppere mod solnedgangen en blæsende efterårsdag.

Uanset om du er øvet eller nybegynder, skal sikkerheden og logistikken være i orden - Herunder kan du læse om, hvordan du kan planlægge den helt perfekte rideferie i vores skønne ferieområde.

Ridning ved Hvidbjerg Strand

I Westernbyen hos Hvidbjerg Strand Feriepark finder du ridecenteret, der tilbyder rideture for alle aldre, hvad end du er nybegynder eller erfaren rytter. Du kan tilmelde dig på opslagstavlen lige ved siden af stalden i Westernbyen eller på +45 7525 5039 eller +45 2960 9380. Husk at møde op minimum 5 minutter før, din tur starter, så du er sikker på at få det hele med. 

Du kan beskrivelser af turene, varighed og niveau herunder. Priserne finder du på ridecenterets hjemmeside, hvor du også kan læse om de søde islandske heste, som du kommer til at ride på. 

Al ridning, omgang med heste samt færdsel på ridecenteret er på eget ansvar.

Adresse:

Hvidbjerg Strand
Westernby
Hvidbjerg Strandvej 27
DK-6857 Blavand
Tel.: +45 7527 9040
e-mail: info@hvidbjerg.dk

Rideture med Ridecenter Blåvand

Den røde tur – solnedgangstur til stranden

En tur for ryttere med minimum 3 års erfaring, der ønsker at galopere i fuld fart på stranden. Vi hopper på hesten og rider gennem plantage, klitter og ned på Hvidbjerg Strand med retning mod Skallingen. På de fleste dage nyder vi at ride mod solnedgangen, hvor solen stille forsvinder i horisonten. Turen har indlagt pause og har en varighed af ca. 3 timer.

Den gule tur – terræntur (klitter og strand)

Er du let øvet rytter? Kan du skridte og trave? Turen går gennem Hvidbjergs klitterræn med en kort afstikker ned på stranden. Der er mulighed for galop, hvis du har lyst. Turen har en varighed af ca. 1,5 timer og har ikke indlagt nogle pauser.

Den grønne tur – skridttur for begyndere

Turen for nybegyndere i alle aldre. Børn mellem 5-9 år skal have en voksen med, der kan trække hesten for dem. Du får instruktion i ridning og håndtering af din hest, en skridttur i terrænet omkring Blåvand og slutteligt er der en frivillig travetur på banen, hvor du kan afprøve dine nye erfaringer med hesten. Denne tur/oplevelse med hest har en varighed af ca. 1 time. 

Den blå tur – strandtur med galop

Denne tur har fuld fart og er for dig, der godt kan lide galop på stranden. Turen tager dig med gennem Ho Plantage og langs Hvidbjerg Strand mod Skallingen, hvor der rides i vandkanten og på strandbredden. Du skal have mindst 3 års erfaring og ikke stå tilbage for galop i fuld fart. Turen varer ca. 2,5 timer med en indlagt pause. 

Den orange tur - klitter og strand uden galop

Denne tur er for den letøvede rytter, der kan styre en hest i skridt og trav. Vi skridter og traver gennem Ho Plantage med et lille smut forbi stranden inden turen går hjem igen. Denne tur har en varighed på ca. 1,5 timer og har ikke en indlagt pause. 

 

Sikkerhed på hest

Ved Ridecenter Blåvand har de mere end 30 års erfaring med guidede ture på hesteryg langs Vesterhavet. Sikkerheden bliver vægtet højt, og på ridecenteret vil du møde erfarne voksne, der kan tale flere sprog. Guiderne er selv erfarne ryttere der sætter hestens velfærd højt og som sætter en ære i, at dele ud af deres viden om hesten og ridning generelt. Du møder altså kompetente voksne ryttere med stor erfaring, der har både hest og rytters sikkerhed for øje.

Det er kun de bedste heste, der er både testet og trænet til at gå med både erfarne og uerfarne ryttere. De udvalgte heste er alle islandske heste, der er kendt for deres behagelige gangart og evnen til at gå stabilt på alle slags underlag - herunder også sand og grus. Alle kan ride på vores islandske heste, da de opmærksomme og lytter til signaler fra deres rytter.