Esbjerg

Når I er på ferie i Blåvand er der kun en halv times kørsel til Esbjerg. Er du endnu ikke på ferie kan du med fordel se nærmere på vores store udvalg af sommerhuse.

Esbjerg er Danmarks femtestørste by, og i byen findes Danmarks længste gågade, som rummer mere end 200 specialforretninger.

På indkøbstur i Esbjerg er I sikret et stort udvalg af restauranter- og caféer samt et varieret udvalg af butikker, så der er noget for enhver smag. Kongensgade er navnet på byens gågade, hvor de fleste butikker ligger. Der er ofte aktiviteter på byens torv. I vintermånederne kan du tage skøjterne under armen, og få nogle skønne timer på torvets skøjtebane.

I udkanten af Esbjerg ligger et par store indkøbscentre, hvor I sagtens kan få nogel timer til at gå.

Tag bilen til Esbjerg og parkér GRATIS (husk dog at sætte parkeringsskiven), mens I bevæger jer rundt i byen og oplever de spændende attraktioner og seværdigheder, som Esbjerg har at byde på. Oplev nogle af gadebilledets aktiviteter og skulpturer eller benyt jer af kulturstedernes tilbud. Esbjergs aktivitetskalender finder du her.

Mens I er i Esbjerg, er det oplagt at besøge Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor I bl.a. kan opleve deres nye sælarium.

Gå tilbage til Byer

Mennesket ved havet

Hvide mænd
Esbjerg Havn
Esbjerg Skøjtebane

Den 9 meter høje skulptur, der i klart vejr kan ses på 10 km afstand, er blevet et vartegn for Esbjerg. Skulpturen skildrer det rene og ufordærvede menneskes møde med naturen. Den blev rejst i anledning af Esbjergs 100 års jubilæum som selvstændig kommune.

Havnen

Esbjerg Havn er en attraktion i særklasse, her kan man komme helt tæt på de store boreplatforme fra Nordsøen, når de ligger ved kaj i Esbjerg. Her bugseres de ind til klargøring og reparation. 

Fiskeauktion for turister

Fra den 12/7 til 16/8 2017 afholdes fiskeauktionen hver onsdag fra 11.00-11.30 på Auktionsgade, 6700 Esbjerg. Fiskeauktionen blev genåbnet i 2013 af hensyn til egnens turister. Et par hundrede kilo fisk kommer under hammeren i løbet af den halve time, som auktionen varer.

Fanø

Fanø
Smukke Fanø
Færgen til Fanø

Fra Fanøfærgens havn er der i juli og august mulighed  for at komme på Sælsafari og havnerundfart. På en god dag hvor vejret spiller med, sejles ud i Ho Bugt, hvor man kan se sæler og det rige fugleliv i Vadehavet. Se mere på færgens hjemmeside.
Når man er på havneområdet kan man også tage Fanøfærgen til øen 12 min. sejlads fra Esbjerg. Man kan vælge at tage over til fods, med bil eller på cykel. Der er mulighed for at leje cykler på øen. Noget af det første man kommer til på øen er den hyggelige hovedgade med gamle flotte huse i den helt specielle stil der findes på Fanø. Gaden er krydret med butikker og seværdigheder.

Sønderho
Tager i bilen med er en tur til Sønderho helt sikkert et must. Byen er så smuk, med de gamle huse, Kirken og den helt specielle atmosfære der er i byen. i 2011 blev byen kåret til Danmarks smukkeste Landsby. I kan enten køre med landevejen eller køre mod Rindby Strand og køre langs med stranden hele vejen til Sønderho.

Festivaller på Fanø

Dragefestival Fanø Strand
Dragen på Fanø Strand
Fanøtørklæder

Dragefestival
Hvert år i juni måned er der Dragefestival på Fanø. Der kommer folk fra hele verden for at dele deres fælles interesse. Selvom øen ikke er stor er det verdens største Dragefestival. Og det er ikke kun helt almindelige drager der flyves med, de er tit lavet til anledningen, og der bruges mange timer på at lave dem. Festivallen løber over 4 dage men det er som regel muligt at se drager ugen op til  og nogle dage efter arrangenmentet.

Strikkefestival
Hvert år i september der der Strikkefestival på Fanø. Det startede i det små med et par tusinde mennesker og kun hvert andet år. Nu er strikketøjet i mellemtiden blevet så populært at festivallen kan besøges hvert år og øen invaderes af mere end 10.000 strikkeglade mennesker. Der er boder med salg, der er kurser man kan deltage i, foredrag og meget andet. Hele øen deltager således at der er ekstra åbent i weekenden så alle kan få handlet og noget at spise.

False - StandardPage - Frontpage