Oksbøl kronvildreservat

Nord for Blåvand, omkring Henne Strand, ligger Oksbøl Kronvildtreservat. Her kan I opleve en af landets tætteste bestande af kronvildt. Her lever omkring 1.200 dyr på 16.000 hektar, og hver sommer kommer cirka 600 nye kalve til.

Omkring halvdelen af de 16.000 hektar udgøres af skov, mens resten er hede og klitter. Reservatet er ikke hegnet af, og I har derfor mulighed for at besøge dyrene, hvor de lever frit.

I reservatet findes der tre forskellige slags vildtlevende hjortearter. I finder kronhjorten, der er Danmarks største landlevende pattedyr, dådyret, der er kendt for sine hvide prikker om sommeren og rådyret, der er det mest udbredte i Danmark.

Besøg Oksbøl Kronvildtsreservat

Vil I besøge Oksbøl Kronvildtsreservat, så har I flere muligheder for at få et indblik i naturen, som I sent vil glemme.

I kan selv tage turen fra jeres sommerhus til reservatet, hvor I kan bevæge jer rundt på egen hånd. Omkring reservatet finder I velplacerede parkeringspladser, og I kan herfra tage ud på opdagelse. Alternativt er det også en mulighed, at I bliver I bilen for ikke at skræmme dyrene, men så må I krydse fingre for, at de kommer til jer. Vælger I selv at gå rundt i reservatet, så er I velkomne til at tage familiens hund med, den skal blot være i snor.

En anden måde at opleve reservatet på er ved, at I tager turen med Naturbussen i Ho. Her kommer I på en arrangeret tur, der er planlagt i samarbejde med skov- og naturstyrelsen, for at I får de bedst mulige forudsætninger for at se så mange dyr som muligt. Bussen er terrængående, og den kan derfor tage jer steder hen, hvor I ikke selv ville kunne komme.

Book dit feriehus her
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Hvornår skal du besøge reservartet?

Vil I besøge Oksbøl Kronvildtsreservat, så anbefaler vi, at I kommer tidlig morgen eller sen aften. Her er chancen størst for, at I får lov til se de vilde dyr.

Besøger i reservatet mellem september og oktober, kan I være heldige at opleve dyrene i brunst, og se hvordan hanner kæmper om hinderne.

Dyrene må ikke fodres

Når I er i et sommerhus omkring Blåvand, så kan I være heldige, at I får besøg af en hjort i haven. Det kan være en sjov oplevelse for både børn og voksne, men det er vigtigt, at I ikke selv opsøger det. Naturstyrelsen fraråder fodring af dyrene, selvom det kan virke fristende at stille mad ud i håbet om flere besøg. 

Der er to problemer med at fodre dyrene. Dels vender dyrene sig til, at maden bliver serveret, men da det ikke er sikkert at de næste gæster gør det samme, kan dyrene ende med at gå sultne i seng, eller det der er værre. Det andet problem er, at risikoen for at dyrene får noget, som de ikke kan tåle er stor. Dette kan give store problemer for dyrene, og det ønsker vi selvfølgelig ikke.

Besøg også nogle af de andre attraktioner i området