Tirpitz Museet

Tirpitz-stillingen

Lidt udenfor Blåvand mod Ho har man i mange år kunnet besøge Tirpitz Museet. Bunkeren blev aldrig bygget færdig da den først blev påbegyndt i 1944. Den sandede til efter krigen, men den blev senere tømt for sand med spand og skovl, så den kunne bruges som museum.

I 2015 begyndte man på et helt nyt museum der ligger lige bag den gamle bunker. Bjarke Ingels Group har tegnet det nye museum.

Det ny Tirpitz Museum

Facade
Glasfacade
Tirpitz indgang

Sommeren 2017 åbner det ny Tirpitz Museum. Billederne er fra februar 2017. Museet er tegnet af Bjarke Ingels Group og er bygget ind i klitlandskabet. Taget dækkes med marehalm så den ikke skæmmer det smukke landskab. Fra Tane Hedevej  kan man ikke se at der skjuler sig et smukt museum under klitterne. De indvendige vægge er af glas der bevirker at man ikke får fornemmelsen af at gå "under jorden". Det største glasparti der er brugt er 16 kvadratmeter stort.

Udstillingerne
Museet rummer 4 store udstillinger; et skatkammer med ravfund, en om Hitlers Atlantvold og de civile der boede i Vestjylland under krigen, en om Blåvands historie og den sidste som vil være en skiftende udstilling. I udstillingen om Blåvands historie vil rummet hvert halve time blive mørklagt og en film/histore på 7 minutter vises/fortælles på rummets vægge.

Den første af de skiftende udstillinger vil fortælle om arkitekten Bjarke Ingels som har tegnet den nye bygning. Der vil være information om andre bygninger som han har tegnet. Til september 2017 skifter udstillingen til "Under Sandet" . Den vil handle om filmen af samme navn som er optaget  i området ved Skallingen. Her har man lånt kulisser og rekvisitter fra filmen.

Museum uden plancher
Museet er lavet helt uden plancher. Ved indgangen får du et lille apparat med øresnegl til dit ene øre, så kan du selv vælge de historier du vil høre. Der er ialt 225 historier i hele museet.

Prisen
Det vil koste 125,00 DKK at komme ind for voksne, børn under 18 år har gratis adgang.

Anbefaling
Vi vil meget gerne anbefale en tur til museet når man er i området, vi har fået en rundvisning og fortælling af museumsdirektør Claus Kjeld Jensen, så vi er ikke i tvivl om det bliver et sted for hele familien.

 

False - Frontpage - Frontpage