Vesterhavet er noget helt særligt året rundt!

Blåvand Strand

Ved Blåvand kan stranden deles op i en nord- og sydstrand.

I nord er stranden præget af den velkendte vildskab, der ses mange steder ved den jyske vestkyst. Det anbefales derfor ikke, at man bader her, da strømmen kan være kraftig. Til gengæld er det netop vildskaben, og det til tider meget stormfulde vejr med høje bølger, der gør stranden ideel til at finde rav, hvis man begiver sig ud på en længere vandretur langs vandet.  

I syd er sceneriet et helt andet. Den sydlige del af Blåvand Strand og Hvidbjerg Strand er børnevenlig, rolig og perfekt til en familietur, hvor sandslotte og lege i vandkanten er højt på tapetet. Strandene ligger i læ af Horns Rev, og derfor er hestehuller og understrøm meget sjældne, men det er vigtigt altid at være påpasselig omkring vandet. Ved Hvidbjerg Strand ligger Vesterhavets eneste badebro til glæde for vinterbadere, kørestolsbrugere og alle andre, der gerne vil have let adgang til vandet eller nyde det fra første parket.   

Der er parkeringsmuligheder ved begge strande, og på den sydlige del af Hvidbjerg Strand er det tilladt at windsurfe. På sydstranden er der om sommeren et bemandet livreddertårn


Vejers Strand

Vejers Strand er efter vestkystens forhold meget børnevenlig, og derfor har mange familier også stranden som deres foretrukne ferie- og badested om sommeren.

Stranden er en smuk, hvid og meget bred sandstrand, der indbyder til aktiviteter og sjove lege hele dagen og for hele familien. Med bølgende klitter så langt øjet rækker og chancen for at overvære en skøn solnedgang, er stranden indbegrebet af dansk vesterhavsferie! Naturen ved Vejers Strand er en fantastisk sammensmeltning af alt, hvad der er smukt, og som er kendetegnet ved den Danske vestkyst.

På Vejers Strand har I mulighed for at tage bilen med helt ned til vandkanten. På sydsiden af stranden er biler nemlig tilladt, mens nordstranden er bilfri.

 

Skallingen

Skallingen er en 7 km lang halvø med en smuk, hvid sandstrand langs hele den ene strækning. Her er der langt imellem gæsterne og mange gode gryder mellem klitterne, hvor du kan finde læ. Du kan køre ud til Skallingen fra Ho og parkere bilen ved nedgangen til stranden. Man må ikke have hunde med ud på Skallingen, men har man lyst til en helt særlig naturoplevelse, er det oplagt at begive sig ud på en gåtur i de dyrerige og særprægede naturområde.

Henne Strand

Henne Strand er endnu en af Vesterhavets brede sandstrande med høje, hvide klitter. Her er der skruet op for feriestemningen, og udover hyggelige stunder på stranden så er dyrelivet også helt specielt. Stranden er nemlig rasteplads for tusinder af trækfugle, som man kan opleve, når de er på vej til deres vinterresidens længere sydpå.

Lige bag Henne Strand ligger Blåbjerg Klitplantage, hvor det er muligt at plukke bær og nyde skovens smukke farver om efteråret, når den bliver dækket af røde, gule og orange farver. I kan også være heldige at se kronvildt i plantagen, så der er lagt op til store oplevelser ved både stranden og lige ved siden af. Det er muligt at parkere langs kysten på en række anlagte parkeringspladser, og også i plantagen er det muligt at sætte bilen. I finder mange smukke vandrestier og cykelruter i naturen ved Henne Strand.


Grærup Strand

Grærup Strand ligger ved et mindre sommerhusområde, hvor der er stille og roligt, og naturen er uspoleret. Der er ikke mange besøgende på stranden, og det er derfor nogle dage muligt at nyde stranden helt uden andre mennesker. Stranden er tilmed bilfri, hvilket gør den børnevenlig, da børnene kan lege frit. Naturen omkring Grærup Strand er præget af klitter, hede og skovarealer, der indbyder til lange gåture i foranderlige omgivelser, der giver en helt særlig følelse af at være omringet af en enestående natur. Det er helt særligt at gå ned på stranden om aftenen, hvor solen laver lysshow og går ned i horisonten langt ude over vandet.

Hvis I er på udkig efter et pusterum, og en ferie der giver god mulighed for at slappe af i ro og mag med tid til hinanden, så er Grærup Strand det helt rigtige sted at søge hen.


Børsmose Strand

I Børsmose finder I en flad, hvid sandstrand med høje klitter, der giver god mulighed for at finde læ, hvis det blæser en dag. Stranden er velbesøgt og gæsterne tæller både på- og afklædte. Stranden er nemlig en nøgenstrand og fra campingpladsen ca. 2 kilometer væk og op til nøgenstranden, er det tilladt at køre i bil. Der findes en dejlig fordomsfri stemning på stranden, der tæller alle former for folk, og det er tilladt at være både påklædt og afklædt, der er ingen regler på stranden.

Vandsport ved Blåvand

Vesterhavet er ideelt til alle former for vandsport, da det til tider er meget vildt, og andre dage er uden så meget som en krusning på overfladen. Derfor er det både øvede og nybegyndere, der kan få glæde af at at prøve kræfter med sport i det skønne, blå hav. 

Hav kajak, stand up paddle board og surfing er nogle af de vandsportstyper, som du kan praktisere ved Vesterhavet, og der ligger adskillige steder, hvor du kan leje udstyr, hvis ikke du har haft plads i bilen, eller hvis det er en spontan idé, du får på ferien. 

Det er også muligt at sejle i kano eller kajak i åerne ved Blåvand. Her kommer naturen helt tæt på, og det er en hyggelig aktivitet for hele familien, der kan slutte af med mad på stranden, mens I nyder solnedgangen. Se mere her for steder, hvor der kan lejes kajakker og kanoer og for at se hvilke ruter, I kan begive jer ud på.


Få svar på dine spørgsmål