Naturparkens udsigtspunkter

Blåvand ligger midt i Naturpark Vesterhavet. Naturen i området er således helt speciel og der kan både opleves klitter, hede, skove og søer i naturparken. Den alsidige natur giver området et rigt dyreliv, som blandt andet kan opleves fra naturparkens udsigtspunkter.

 

Blåbjerg

I den sydlige del af Blåbjerg Klitplantage ligger Blåbjerg Klit. Med sine 64 meter er det Danmarks højeste klit. Bestig bjerget og oplev en storslået udsigt over hele området.

Grærup Langsø

Ved den gamle kystskrænt kan I ved solopgang/solnedgang se store flokke af kronvildt, der græsser på engene. I brunstsæsonen (september) kan man høre brølene og den specielle lyd af gevirer, der støder sammen under kampene for hunnernes gunst. man kan også opleve hjortenes kampe for at holde evt. rivaler på afstand. Medbring kikkert, og få en ekstra oplevelse med hjem.

Området har Danmarks største bestand af kronvildt, som også kan opleves i Oksbøl Kronvildtreservat.

Grærup Langsø

Gråmulebjerg

I Kærgård Plantage kan I fra den 30 meter høje klit opleve Naturpark Vesterhavets mangfoldighed. Mod øst er der skov- og søområder, mens I mod vest kan se ud over klitterne med Vesterhavet i baggrunden. Fra toppen af klitten er der i godt vejr mulighed for at se helt til Hvide Sande mod nord eller Horns Rev Havmøllepark mod sydvest. Med lidt god vilje kan man se Blåvandshuk Fyr mod syd.

Parker bilen ved p-pladsen ved Peterholmstårnet, Kærgårdvej 9, 6840 Oksbøl. Følg gul rute på den anden side af vejen.

Fra parkeringspladsen er der ikke langt til Peterholmstårnet (følg skiltene) her er der en fantastisk udsigt over Filsø. I tårnet er der installeret kikkert, så man rigtig kan komme tæt på de mange dyr.

Filsø Ellipsen - Elipsebroen

Den cirkulære udsigtsbro blev opført i 2017 og er blevet en velbesøgt seværdighed. Læs mere om Filsø og Ellipsen.

Du finder Filsø Ellipsen på Kærgårdvej 14b, 6854 Henne

Nymindegab

Fra udsigtsstedet i Nymindegab er der kig ud over Gammelgab, klitterne og havet. Er I heldige, kan I spotte fiskeørne, der leder efter føde.

Gråmulebjerg