Ferie ved Vesterhavet

Vesterhavet strækker sig langs hele Jylland, men på grund af Horns Rev, er Vesterhavet omkring Blåvand helt specielt. Revet strækker sig 40 km ud i havet og danner en lagune især på sydsiden af stranden. Begge steder er også populære, når der skal findes rav.

14 kilometer vest for Blåvandshuk står en af verdens største offshore vindmølleparker. Vindmølleparken består af cirka 80 vindmøller, der kan ses fra stranden ved Blåvand. Det er et yndet motiv for områdets turister, når der skal laves feriebilleder. Horns Rev 1 er navnet på parken, som kan anes i baggrunden på topbilledet her på siden.

Vesterhavet er noget helt særligt - både sommer og vinter. Om sommeren kan man dase og solbade, og om vinteren, kan man blive rusket godt og grundigt igennem og få røde kinder af den insisterende vestenvind. Det er imponerende så flot det er med bølgerne, der slår mod stranden og høfterne.

Børnevenlige strande ved Blåvand

Sydstranden

Ved sydstranden finder I en rigtig børnevenlig strand. Her er tilpas lavvandet, og bølgerne ruller ofte stille ind mod den kilometerlange hvide sandstrand. Biler har ingen adgang til stranden ved Blåvand, så her kan solbades og bygges sandslotte i massevis. I finder også livredder på stranden ved Hvidbjerg, hvor de fleste badegæster holder til. Skal I holde ferie med børn, kan I her nemt finde børnevenlige sommerhuse, der alle har fordele som for eksempel opvaskemaskine, sandkasse med låg og gitter foran trapperne i toetagers huse.

Nordstranden

Nordstranden består af betagende klitlandskaber, der gør det muligt at finde læ fra Vesterhavets vind i lune gyder. Stranden her er præget af en større vildskab, der er meget karakteristisk for vestkystens temperament, og det frarådes derfor at bade. Dog kan man parkere tæt på stranden og tage børnene med på en skøn gåtur, hvor der er gode muligheder for at finde rav - netop på grund af det mere iltre hav. Det er på Nordstranden, at militæret fra tid til anden holder øvelse. Når den røde kugle er hejst, er der øvelser i gang.

Paradis for surfere

Strandene i Blåvand er skønne og populære, men ikke kun i højsæsonen. Udenfor sæsonen er det utroligt populært at tage turen ned til vandet, især finder mange surfere vej til stranden ved Hvidbjerg, når vinden hærger. Ved syd-vestenvind og højvande er forholdene optimale, da bølgerne er store, og det derfor er muligt at få masser af vind i sejlene og fart på boardet. Også som tilskuer er det en oplevelse at se surferne springe i bølgerne og nærmest svæve over vandoverfladen. Du kan læse meget mere om windsurfing og vandsport ved Vesterhavet, og måske selv blive inspireret til at prøve kræfter med det vilde Vesterhav. I stille vejr er der gode forhold til nybegyndere, der gerne vil have en føling med vandet og bølgerne, inden de for alvor kastet sig ud i de høje bølger. 

 

Sort sol over Vesterhavet

Om efteråret og foråret kan man være heldig at opleve de mange trækfugle, der trækker sydpå til deres ynglesteder eller vinterkvarter. Dette betagende syn af de store stæreflokke kaldes 'Sort Sol'. Vadehavet er trækfuglenes pejlemærke ved vestkysten, så hvis I vil være helt sikre på, at opleve det enestående naturfænomen, så skal I tage på en tur til Vadehavet. Det unikke hav, der to gange om dagen bliver tørlagt for derefter at blive fyldt med vand igen - nærmest som trækker vandet vejret - blev i 2014 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er hvert år hjem for millioner af trækfugle, og det er endda muligt at opleve et fænomen kaldt 'hvid sol'. Denne smukke dans står de islandske rygler for, og da de er sorte på ryggen og hvide på maven, så danner de et nærmest sølvglinsende skær, når de bevæger sig i smuk harmoni med hinanden. 

Sommerhuse ved Vesterhavet

Flere og flere beslutter sig for at holde ferie i Danmark, da der er så meget at opleve. Det er nemt og bekvemt at komme rundt og så bliver miljøet ikke belastet på samme måde som ved lange flyrejser til udlandet. Når ferien skal holdes i Danmark, er det oplagt at se mod vores fantastiske kyststrækninger og herunder den smukkeste af dem alle - vestkysten. Der findes ikke flottere og mere alsidig natur end ved den jyske vestkyst, der konstant forandrer sig, fra sand der bevæger sig ind i landet, havområder med konstant skiften i vandstand og ved de vildeste steder på vestkysten, et hav der skifter karakter hver eneste dag. Det er en oplevelse udover det sædvanlige at holde ferie ved Vesterhavet, og vi kan hjælpe jer med at finde det perfekte hus at bo i, når I skal opleve den enestående natur. Vores huse er placeret på dejlige naturgrunde midt i den barske vestjyske natur, der tæller alt fra lyngklædte åbne områder inde i landet til klitlandskaber helt ned til vandet. Vi tilbyder store huse, små huse, huse med egen pool, huse fulde af aktiviteter, luksussommerhuse, ferielejligheder helt inde i Blåvand by og mange andre overnatningsmuligheder. I skal bare beslutte jer for, hvilket hus, der passer bedst til jeres behov og rejsegruppe. Uanset, så er der lagt op til en fantastisk ferie, når den går mod det vestjyske og Blåvand - en helårsdestination fuld af feriestemning og godt humør! 

Se alle vores sommerhuse og book din ferie allerede i dag!

Vesterhavet med hund

De lange hvide sandstrande, de åbne vidder og den friske havluft. Alt sammen goder ved ferien i Blåvand, som mange mennesker holder af, men som den firbenede ven af familien kan få lige så meget fornøjelse af som resten af familien. Tænk sig at slippe hunden løs i efteråret og tidligt forår og lade den løbe alt, hvad den kan ned af stranden, eller kaste en pind i havet og se den ivrigt jage den ud i det friske hav. Det må være den ultimative luksusfølelse for en hund at få lov til at komme med på ferie og få sådanne oplevelser sammen med familien. Vi ved, hvor vigtigt det er for mange husejere at have mulighed for at tage hunden med på ferie, og derfor bestræber vi os også på at have så mange sommerhuse som muligt i vores katalog, hvor det er tilladt at medbringe en eller flere hunde/kæledyr. På denne side kan du også læse meget mere om alle de oplevelser, aktiviteter og lignende, som I kan lave sammen som familie, når hunden er med på ferie. Her kan I også danne jer et overblik over, hvornår det er tilladt for hunden at løbe frit, og hvor den nærmeste dyrelæge holder til.

Oplevelser ved Vesterhavet

Når I besøger Vesterhavet og området omkring vestkysten ved Blåvand, så er der andre oplevelser end naturen selv, som I kan blive beriget med. Området er kendt for sine mange muligheder for at være aktiv i naturen med både vandsport, mountainbikespor i skoven, ridning på stranden, skønne vandreture for alle i familien og en årlig Sandskulpturfestival. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad jeres ferie skal indeholde af aktiviteter og oplevelser.

Tirpitz 

En af de helt store attraktioner og trækplastre i området ved Blåvand er uden tvivl den historisk fascinerende Tirpitz bunker, der fungerer som et museum for livet omkring vestkysten og herunder især livet ved vestkysten under Anden Verdenskrig. Det fascinerende museum, blev i 2017 bygget om af den verdenskendte BIG, Bjarke Ingels Group, og står i dag med en stor respekt for historien og naturen omkring den. Den er placeret midt i den rå vestjyske natur i materialer som beton, glas og jern, der er indtænkt som en hyldest til den oprindelige bunker og klitlandskaberne, der omgiver den. 

Der er løbende udskiftning i nogle af udstillingerne, hvilket du kan følge med i på museet hjemmeside, og så er der de permanente udstillinger, som det altid er muligt at se, når I besøger museet. I kan for eksempel besøge den faste udstilling om selve bunkeren, der går i detaljer med Hitlers tanker om opførslen og hvor du kan få en introduktion til, hvordan bunkeren skulle have fungeret, hvis den var nået at blive bygget færdig inden krigens afslutning. 

En anden af de faste udstillinger, der kan opleves på museet, er en udstilling omkring havets guld - rav! Denne udstilling giver et godt indblik ind i ravets millioner af års lange historie og rejse fra de mørke, stille skove og til havets lunefulde bølger.

Læs mere om Tirpitz lige her!

 

Ravjagt

Når I har besøgt Tirpitz og lært om rav - herunder blandt andet hvordan I kan se forskel på rav og sten, så kan I tage en tur til stranden og se, om I selv kan finde noget af det smukke gyldne rav, der findes i stor stil ved Vesterhavet. Hele familien kan deltage i denne aktivitet, og måske skal I gøre en konkurrence ud af at finde det største og flotteste stykke rav! 

Få gode fifs til ravjagt lige her!