Vesterhavet

Vesterhavet

Vesterhavet strækker sig langs hele Jylland, men omkring Blåvand er Vesterhavet helt specielt grundet Horns Rev. Revet strækker sig 40 km ud i havet og danner en lagune især på sydsiden af stranden. Begge steder er også populære, når der skal findes rav.

14 kilometer vest for Blåvandshuk står en af verdens største offshore vindmølleparker. Vindmølleparken består af ca 80 vindmøller, der kan ses fra stranden ved Blåvand. Det er et yndet motiv for områdets turister, når der skal laves feriebilleder. Horns Rev 1 er navnet på parken, og den kan anes i baggrunden på topbilledet her på siden.

Vesterhavet er noget helt særligt både sommer og vinter. Om sommeren er der mulighed for at bade, men om vintereren når det f.eks blæser og stormer, så tag tøj på efter det og gå en tur ved vandet. Det er imponernede så flot det er med bølgerne der slår mod stranden og høfterne.

Nord- og sydstrand

Kite surfer
Hvidbjerg Strand
Trækfugle

Børnevenlig badestrand
Ved sydstranden finder I en yderst børnevenlig strand. Her er tilpas lavvandet, så børnene kan bunde, og bølgerne ruller stille ind mod den kilometerlange hvide sandstrand, hvor der kan bygges sandslotte i massevis. Biler har ingen adgang til strandene ved Blåvand, hivlket gør dem mere sikre. 2016 var der også livredder på stranden ved Hvidbjerg hvor de fleste badegæster holder til. Skal I holde ferie med børn, kan I her nemt finde børnevenlige sommerhuse.

Paradis for surfere
Også udenfor sæsonen er der populært ved Hvidbjerg. Mange surfere finder vej til stranden når blæsten hærger. Især ved syd-vestenvind og højvande er det attaktivt, da bølgerne så er store. Også som tilskuer er det en oplevelse at se dem springe i bølgerne.

Sort sol over Vesterhavet
Nordstranden består af betagende klitlandskaber, der gør det muligt at finde læ fra Vesterhavets vind i lune gyder. Om efteråret og foråret kan man være heldig at opleve de mange trækfugle, der trækker sydpå til deres ynglesteder eller vinterkvarter. Dette betagende syn af de store stæreflokke kaldes 'Sort Sol'.

True - HouseSearchPage - Frontpage