Gå på jagt efter havets guld ved Blåvand strand

På Blåvand strand kan du tage på ravjagt og finde souvenirs med en helt særlig historie. Rav er nemlig forstenet harpiks, som har ligget i havet i mere end 30 millioner år. I det helt rigtige vejr kan man være heldig at finde de små gyldne klumper i alle mulige forskellige afskygninger på den vestjyske kyst.

Mange af vores sommerhuse ligger tæt på vandet og nogle af dem ligger næsten helt nede ved Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk og Blåvand Fyr.

Sommerhuse i Blåvand
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Fang rav på din næste ferie

Uanset hvilken ferie I holder i Blåvand, så er mulighederne for at finde rav nogle af de bedste i Danmark. Men det betyder ikke, at der ikke er årstider, hvor det er mere oplagt end andre. De kølige måneder er traditionelt set dem, hvor ravet er mest tilbøjelig til at kigge mod overfladen og blive skyllet ind på stranden. Er I derfor på udkig efter en ferie, hvor I for alvor satser på ravjagten, så er efterårsferien og vinterferien et oplagt valg. Der findes ikke noget, der er bedre til at rive ravet frit fra havbunden end en efterårsstorm, og der er derfor stor chance for, at I rammer plet her. Det er dog vigtigt, at I først bevæger jer ud på jagtmarken, når de sidste vindstød har lagt sig. Først her kan I danne jer et overblik og finde de bedste stykker. Et alternativ til efterårsferien kan være vinterferien, som også kan danne rammerne om en succesfuld ferie med ravjagt. Her er Vesterhavet stadig ekstra koldt, og forholdene er derfor perfekte til, at ravet kan blive båret op på sandstranden.

Hvordan ser rav ud?

Hvordan ser rav ud? Måske du hurtigt får et billede for dit indre øje af, at det er små gyldne klumper, der nemt skiller sig ud fra de andre sten på stranden. Men der tager du fejl. Sådan ser rav ud, når det er blevet slebet og indgår i klassiske ravsmykker, men historien er en helt anden, når du i første omgang skal finde det på stranden. Rav kan nemlig se ud på mange forskellige måder, have mange forskellige former og komme i mange forskellige størrelser. Du kan finde rav, der er hvidt, sort og sågar blå, og du kan derfor aldrig vide dig sikker, før du får det i hånden. Her begynder det dog også at være nemmere at kende forskel på rav og sten, da rav er både let og blødt, og det er derfor en helt anden oplevelse.

Skal I på ravjagt, så er det en fordel, hvis I ikke skal rejse langt for at komme på stranden. Er stranden derimod lige i jeres baghave, så kan I hurtigt komme afsted, så snart forholdene er idéelle til at gå på jagt. Hos Feriekompagniet har vi en lang række af sommerhuse, hvor stranden kun er et smut væk, og I derfor ikke skal planlægge, hvornår I vil finde rav. På den måde undgår I, at I først er på stranden, når alle de største stykker rav er blevet fundet af andre.

Unikke ravsmykker

Er I så heldige, at I finder rav på jeres tur, så er anvendelsesmulighederne tæt på uendelige. Dit rav kan være et minde om en god ferie i sig selv, men du kan også vælge at forarbejde det og få det til at blive lige det, som du gerne vil. En mulighed er, at I tager jeres rav med ned til Ravsliberen i Blåvand, hvor I kan få lige det smykke, som I gerne vil. Ravsliberen har et arbejdende værksted, så I kan være med i designprocessen af jeres nye favoritring, -halskæde eller -ørering. Har I ikke haft heldet med jer på stranden, så har Ravsliberen også et bredt udvalg af færdige ravsmykker, I kan gå ombord i.

Ravsliberen

Besøg Ravsliberne på Blåvandvej 32 og få et personligt minde med hjem fra jeres sommerhusferie.

Gå på jagt

Gå på jagt efter rav på stranden i Blåvand og oplev naturen fra en helt ny side.

Pas på!

Rav har desværre ikke patent på dets udseende, og I skal derfor passe på, når I tror, I har fundet rav. Rav er nemlig ikke altid rav. Det, vi tror, er rav kan nemlig vise sig at være fosfor, da det ligner hinanden til forveksling, men det er på ingen måde det samme. Fosfor er nemlig både brandfarligt og giftigt, og det er derfor vigtigt, at I aldrig tager rav i munden.