Efterårsferie i Blåvand ved Vesterhavet

 

 

Efterårsferie ved Vesterhavet

Sommerhuse er ikke kun forbeholdt sommeren. Når sol og strand skiftes ud med efterårets blæst og brus, er et feriehus den perfekte ramme til indendørs hygge. Samtidig kan I begive jer ud i naturen og følge sæsonernes skiften på tæt hold. Blåvand er omgivet af strand, skov og hede, og hvis I booker et sommerhus i efterårsferien, er der aktiviteter og oplevelser, der viser årstiden fra sin bedste side.

Book din efterårsferie lige her
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Besøg Blåvand Zoo

En oplevelse, som med garanti bliver succes hos hele familien er en tur i Blåvand Zoo i efterårsferien. Parken har åbent hele året rundt, og der er altid oplevelser i form af fodringer og dyrefortællinger. Når I har brug for en pause finder I både legepladser og hyggekroge, hvor I kan nyde medbragt kaffe eller frokost. 

Blåvand Zoo giver jer muligheden for at se en masse dyr, som I ellers ikke kan se i jeres hverdag. Ja, nogle af dyrene kan I ikke engang se i andre zoologiske haver. Eksempelvis kan I, som det eneste sted i Danmark, se hvide løver og røde kæmpe kænguruer. I hele parken er der omkring 400 dyr fordelt over 80 forskellige arter.

Find mere om Blåvand Zoo her.

Skønne naturoplevelser

Natursceneriet skifter med årstiderne, og efterårets smukke farver er lange gåture værdige. Omkring Blåvand ligger der mange hektar skov, hvor venner og familie kan tilbringe mange gode timer sammen i den flotte natur. Fyld for eksempel lommerne med kastanjer og lav kastanjedyr hjemme i det lune feriehus.

En af de mange ting, som Blåvand er mest berømt for må siges at være stranden. Stranden ligger som en kilometer lang port ud mod Vesterhavet, og med stranden følger også en stor bølge af muligheder for oplevelser. Det oplagte er selvfølgelig at hoppe i badetøjet og skynde sig ud i bølgerne og opleve det kolde kys. Måske skal I tage et surfbræt med under armen og udnytte havets kræfter til at få et smil på læben.

Synes I ikke, at efterårsferie og badetøj går hånd i hånd så fortvivl ikke, for Blåvand Strand har også oplevelser til dig. I efterårsferien er der eksempelvis gode muligheder for, at I kan gå på jagt efter rav eller dykke ned i historien i de mange bunkere fra 2. verdenskrig. Sidst, men ikke mindst, er stranden også blot god til lange gåture, hvor I går i et med naturen og bliver rusket igennem af vinden.

 

Wellness, spa og afslapning

Efterårets vildere og – til tider – vådere vejr inviterer til afslapning og afstresning af krop og sind. Og intet er bedre til det end en ferie med komplet selvforkælelse i form af kurbad, wellness og spa. Prøv Blåvand Kurbad & Wellness. Her er der i den grad mulighed for at lade batterierne op med fri afbenyttelse af stedets 5 bassiner, 5 saunaer og 2 dampbade. Skal du virkelig slappe af, kan du også bestille tid til massage, ansigtsbehandling eller en komplet spa- og kurpakke. Så kan efteråret bare komme an!

Mere om wellness

Museum i efterårsferien

For mange er efterårsferien lig med museumsbesøg, og dem er der heldigvis mange gode af i Blåvand. Eksempelvis kan i lægge vejen forbi FLUGT. FLUGT er et splinternyt museum, der tager udgangspunkt i historierne om de mange flygtninge, der rejste fra Tyskland til Oksbøl. Her kom samlet mere end 200.000 civile tyskere i årene 1945 til 1949. 35.000 af dem boede i flygtningelejren i Oksbøl. Siden har Danmark taget imod en lang række af flygtninge, og deres historier kan du blive klogere på på FLUGT.

Et andet berømt museum i nærheden af Blåvand er Tirpitz. Tirpitz fortæller også om 2. verdenskrig, men hvor FLUGT beskriver tiden efter krigen, så viser Tirpitz hvordan de tyske soldater levede i bunkerne på den jyske vestkyst mens krigen stod på.

Læs mere om FLUGT, Tirpitz og alle de andre museer her.

Blåvand by

Selve byen i Blåvand er i sig selv et besøg værd. Her finder I alt fra indkøb til restauranter til barer med livemusik. Byen er nem at nå fra alle sommerhuse, og I kan komme dertil på båben eller med cykel. Området er nemlig kendt for sine mange cykelstier, der også hurtigt kan føre jer ud i skoven og hvor I ellers vil hen.