Vinterferie ved Blåvand

 

 

Hold vinterferie med hele familien i sommerhus i Blåvand ved Vesterhavet

Blåvand Strand er betagende hele året rundt - ikke mindst om vinteren når vejret er klart og friskt, og du kan nyde de mange aktiviteter uden at blive svedig og træt. Lej et sommerhus i vinterferien og oplev områdets smukke natur, de mange lokale museer og de sjove aktiviteter for hele familien. Vi har et stort udvalg af sommerhuse, der passer til alle familietyper og størrelser, uanset om I er på jagt efter et stort sommerhus med pool eller om I drømmer om intimitet i et lille sommerhus. 

Naturen ved Blåvand Strand er noget særligt. Tag skiundertøjet på, snør støvlerne og begiv jer ud på en af de mange vandreruter i skoven. Se hvordan erantisser og vintergækker byder foråret velkommen eller besøg et af udsigtspunkterne. Herfra kan I spotte ørne, kronvildt m.m. I kan også gå en tur i kronvildtreservatet og komme tæt på dyrenes levested. Naturen ligger åben for jer, så det er bare med at booke vinterferien og drage mod Blåvand. 

Blåvand Strand har det hele – undtagen stress og jag.

Find dit sommerhus til vinterferien
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Besøg en af Blåvands mange attraktioner

Ferie handler for mange om at komme afsted hjemmefra og slappe af sammen med nære og kære. Men mange søger også efter oplevelser og minder, de kan tage med hjem fra feriestedet og huske tilbage på, når hverdagen igen gør sit indtog. Læs mere herunder om nogle af de mange spændende og mindeværdige attraktioner vores område byder på - eller se flere attraktioner ved Blåvand her! 

Børnevenlige attraktioner

Har I børn med på ferien, eller vil I bare gerne tæt på flere forskellige dyr, så er Blåvand Zoo åben hele året rundt. Her kan I gå rundt i haven og se, hvordan dyrene bor om vinteren og få store oplevelser og røde kinder med hjem i sommerhuset. Vil I hellere ind i varmen, kan I smutte på Fiskeri- og Søfarts Museet i Esbjerg, hvor I kan komme helt tæt på fiskeriets historie gennem tiden, samtidig med at børnene kan se de nuttede sæler blive fodret og lære om dyrelivet i havet udenfor vinduerne. Fra museet er der udsigt til Fanø og til Svend Wiigs 'Mennesket ved havet', der kan betage både børn og voksne. 

Er vejret bidende koldt, og I drømmer om en badeferie, så kan I enten udforske vinterbadning eller besøge Oksbøl Badeland, der har åbent året rundt. Her kan I bade og rutsje i rutsjebaner, der er sjove for både børn og voksne og få en aktiv og hyggelig dag i varmen. Læs mere her omkring åbningstiderne.

Efter en dejlig dag med besøg på museer eller aktiviteter er det tid til at tænke på aftensmaden. Tag ind til Blåvand for at handle og nyd en kop varm kakao med skumfiduser hos Blåvand Bolcher. I kan også slippe for opvasken og spise et lækkert måltid mad på et af de mange spisesteder i Blåvand eller tage mad med hjem og nyde det i sommerhuset. Der er mange muligheder, og mange steder har lækre lokale råvarer.

Museer ved Blåvand

Danmark vestkyst har altid været centrum om historiske begivenheder og et hårdt levet liv. Det er der kommet fantastiske museer i international klasse ud af. Tæt på Blåvand finder I to af de mest anerkendte museer, der tager fat i netop historiske aspekter af livet ved Vestkysten; Tirpitz og FLUGT.

Tirpitz er et museum etableret i den gamle Tirpitz bunker, der blev bygget som en del af Atlantvolden under 2. Verdenskrig. BIG, Bjarke Ingels Group, har med respekt for den oprindelige historie bygget museet ud, og dette er blevet til en fantastisk museum både arkitektonisk og historisk set. Du kan komme helt tæt på vestkystens tidligere beboere og besøge krigshistorier med mennesket i fokus. Udstillingen bliver levende igennem lyd, lys og billede effekter, og I kan forvente en stor oplevelse, hvis I besøger museet. 

FLUGT museum er et andet helt igennem fantastisk museum på vores kanter. Også dette museum har BIG været inde over, og museet er bygget op af gamle hospitalsbygninger, der er smukt forbundet af en foyer af corten stål. Flugt er et højaktuelt emne i moderne tid, og sammen med den historiske flugt ved slutningen af 2. Verdenskrig er dette museum et vedkommende og vigtigt museum, der sætter fokus på menneskene bag flugt, og hvad en flugt fra hjem og familie kan sætte af spor. Kom med rundt i den levende udstilling, og gør dig klar til at blive taget med tilbage i tiden. 

Aktiviteter i Blåvand i vinterferien

Når vinteren er over os, så kan det føles rart og hyggeligt at trække ind i varmen og væk fra vind og kulde. Det er heldigvis muligt at finde på aktiviteter indendørs, der taler til både de store og de små i familien. Skulle vejret vise sig fra sin bedste side, så kan I nyde den fantastiske natur, der maler sit helt eget billede af det barske klima ved Vestkysten. 

En vinterferie kan strække sig over andet end uge 7, og det er derfor relevant for jer at besøge de forskellige aktiviteters hjemmesider for at være helt opdaterede på åbningstider, priser og andre praktiske informationer. 

Blåvand Badeland

Selvom vinterbadning vinder mere og mere popularitet, så er der stadig en stor del af feriegæster, der gerne vil bade ved stranden, når det er varmt og i en opvarmet pool, når temperaturen sniger sig under 20 grader. I kan derfor glæde jer over, at lige i nærheden af Blåvand, nærmere betegnet Hvidbjerg Strand Feriepark, kan I købe jer adgang til det store, tropiske badeland. Der er rutsjebaner for enhver smag, soppebassin og voksensvømning på særlige tider af døgnet. 

Læs meget mere om Blåvand Badeland lige her!