Museer for enhver smag

Vestkysten byder på mange dejlige oplevelser. Blandt andet finder du museer nær Blåvand for enhver smag og uanset om du er født i det ene eller det andet århundrede. Nogle museer er beliggende indenfor meget kort afstand til sommerhusområderne ved Blåvand, mens andre lige giver anledning til en kort road trip i bil igennem det smukke landskab til museer i Varde eller Esbjerg.

Når du er gæst ved Feriekompagniet, får du 20% rabat på den normale billetpris til alle Varde Museerne og 15% rabat på alle Ringkøbing Skjern Museerne.

Nedenfor kan du læse lidt om nogle af museerne i området.

Tirpitz

Tirpitz er det meget omtalte og berømte museum, som er tegnet af Bjarke Ingels og opført i 2017. Smukt indhyllet i marehalm og lyng, er museet en del af landskabet. Kigger man ned på museets tag oppefra, er det stort set usynligt. Men under overfladen ligger et gennemtænkt museum, der huser fantastiske udstillinger, både faste udstillinger og særudstillinger. Formidlingen er i top og der er noget at se og lære af for alle aldre.

Adresse
Tirpitzvej 1
6857 Blåvand

Redningsstationen i Blåvand

Redningsstationen i Blåvand er et lokalhistorisk museum, som ligger midt i Blåvand og derfor tæt på mange af Feriekompagniets sommerhuse. Så du behøver ikke have mere end en kort gåtur derhen, afhængigt af hvor du har valgt af bo.

Adresse
Fyrvej 27
6857 Blåvand

Fiskerimuseet

Hos Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg kan I lære en masse om fiskeriets historie og livet på og i havet. Lær om søfarten i det danske Vadehav op gennem tiden, se de forskellige fiskearter, der lever i Vadehavet, og oplev hvordan fiskeri foregik i perioden 1880-1940.

Ved siden af det 100.000 liter store saltvandsakvarium finder I et mindre bassin, hvor I kan røre ved hajer, rokker og fladfisk. Vil I opleve større dyr, kan I komme helt tæt på sælerne i det nybyggede udendørs sælarium, hvor der de fleste dage er fodringer og træning af sælerne.

I museumsbutikken sælger de bl.a. bøger, smykker, tørklæder, bløde kramme-sæler og plakater. Museet har også en cafe, hvor det er muligt at købe frokost og forfriskninger.

Børn under 18 har gratis adgang på museet. Læs mere om Fiskeri- og Søfartsmuseet her.

Adresse
Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V.
Tel.: +45 76 12 20 00
E-Mail: fimus@fimus.dk
Website: www.fimus.dk

Museum Frello

I Varde ligger Museum Frello, som har den største samling af Otto Frellos malerier. 

Otto Frello var en finurlig og alsidig kunstner. Hans malerier drager beskueren med alle sine detaljer og frimodige sammenblanding af historiske artefakter. Kigger man længe nok på Frellos malerier, kan man blive helt i tvivl om, hvem der betragter hvem. Frellos univers appellerer til både børn og voksne. Hans værker pirrer fantasien og sætter tankerne i gang.

Hvis du er bosat i området nær Varde eller på ferie i området, skal du ikke køre langt. Museum Frello ligger lige i centrum af Varde mellem kirken og bøfhuset.

Adresse
Kirkepladsen 1
6800 Varde
Tel.: +45 75 22 08 78
Gå til website for åbningstider og priser

Tarp Bunkermuseum

I en gammel tysk bunker har Tarp Bunkermuseum indrettet sig efter flere år med rydning og renovering. Jens og Helene, som ejer den private grund, hvorpå bunkerne står, har stået for projektet, som er støttet af flere personer, virksomheder samt foreningen Esbjerg i Atlantvolden.

Det lille og gennemførte museum har allerede haft mange tilfredse besøgende, hvilket måske er resultatet af gode guidede ture, som er inkluderet i entreprisen.

OBS: begrænsede åbningstider. 

Adresse
Tarp Byvej 131
6715 Esbjerg N.
Tlf: +45 21 40 68 04
Gå til website for åbningstider og priser

Esbjerg Museum

Lær om livet i Esbjerg under besættelsen og også bare i årene 1900-1950. Flot formidlet viden om Esbjerg som havneby. Der kan kigges ind i en arbejderlejlighed og en direktørlejlighed. Der er udstillinger om besættelsen og modstandsbevægelsen. Igennem museet kan der også bookes rundvisninger og byvandringer. 

Adresse
Torvegade 45
6700 Esbjerg
Tlf: +45 76 16 39 40
Gå til website for åbningstider og priser

Esbjerg Kunstmuseum

På Esbjerg Kunstmuseum er der fokus på den enkelte gæsts oplevelse. Der er både udstillinger og eksperimenterende tiltag samt et forskningsprojekt, som tilsammen har det formål at give alle gæster, uanset alder, en spændende oplevelse. Der er særudstillinger 5-7 gange om året, så du vil hele året kunne møde de nyeste tendenser indenfor kunstens verden. 

Adresse
Havnegade 20
6700 Esbjerg
Tlf: +45 75 13 02 11

FLUGT - Refugee Museum of Denmark

Danmarks største flygtningelejr under 2. Verdenskrig lå i Oksbøl, og det har givet anledning til åbning af Refugee Museum of Denmark.

Sporene fra en mørke fortid er stadig at finde i Aal Plantage.

Læs mere om FLUGT
Lej et sommerhus i Blåvand
I nærheden af disse mange forskellige typer museer finder du et bredt udvalg af dejlige sommerhuse.  Du finder derfor nemt en dejlig oase, en lækker base, uanset hvilket museum ved Blåvand eller museum i nærheden af Esbjerg eller museum i nærheden af Varde, du får lyst til at besøge.
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.