Fiskeferie i Blåvand

Trænger du til en ferie, hvor der er fokus på rolige omgivelser og et langsomt tempo? Så er fiskeferie som skabt til dig. På en fiskeferie er der gode muligheder for at være sammen med familien eller vennerne i sommerhuset og samtidig trække stikket og få ro til hovedet helt i sync med naturen og virkelig trække vejret i den friske vestjyske luft.

Der er flere åer, søer og kystområder omkring Blåvand, hvor I kan fiske efter fisk som laks, ørreder, stør eller pigvar. Hold godt øje med de sandede områder i Vesterhavet, der ikke ser ud af meget - små fisk har hjemme her, og derfor kan du forvente at større rovfisk er lige i hælene på dem. I Vesterhavet finder du også såkaldte 'badekar', der er fordybninger mellem kyst og revle. Badekarrene ses ofte som mørk bund, da det består af sten og blæretang, men de kan også indeholde rent sand og grus. Badekar kan have mange forskellige størrelser, og det kræver ikke mange meter før du kan finde mange fisk. De større fisk som havørred svømmer mod de badekar, der er tættest på kysten. når vandet er lavest, da det er her, de finder mest føde. 

Brug ferien på at være sammen og opleve en helt særlig del af naturen - det våde element. Det kan også være en kombineret ferie med vandsport og fiskeri, så du får alle oplevelser ud af vandene omkring Blåvand. Du kan også vælge at kombinere sommerhusferie fuld af oplevelser med en god gammeldags fisketur. Måske er I heldige at fange en eller flere fisk, som I kan tage med tilbage til sommerhuset og grille eller tilberede på anden vis.

Fiskeri i Vesterhavet

Blåvand ligger lige ud til Vesterhavet, og er man en relativt garvet fisker, kan man med fordel forsøge sig med at fiske direkte fra kysten. Ved områderne omkring Børsmose, Vejers, Henne og Grærup Strand eller på strækningen fra Hvidbjerg til Blåvand fyr har du gode muligheder for at få held med kystfiskeriet. Der er især gode chancer for at fange pigvar, der er Danmarks andenstørste fladfisk. Sæsonen går fra slut april til slut september.

Vær opmærksom på at der kræves et dansk fisketegn, før du må fiske i både søer og fra kysten. 

Put and take søer

Put and take søer er en lille fiskesø, hvor opdrættet fisk sættes ud, og så kan du købe dig til et fiskekort til denne sø, der gælder i et par timer - nogle steder er det også muligt at købe et dagskort til søen. Herefter kan du fiske lige så meget, du lyster. Fordelen ved en fiskesø er, at det er for hele familien, da vandet og omgivelserne er roligere, end hvis du står ved kysten eller ved en stor sø eller å. Børn kan altså deltage og har gode chancer for at fange en lækker fisk til aftensmaden. Oftest er det ørred, du kan fange i en fiskesø, og disse er fremragende i madlavning.

Der er flere put and take søer i området med både toilet, rengøringsplads samt bænke og borde, så du sagtens kan planlægge en hel dag ved søen. 

Tilbring fx et par timer ved søbredden ved Ho Fiskesø eller Kløvergaarden i Nr. Nebel. I kan også tage til Grærup Fiskesø og fange flotte fiske som beluga stør, diamant stør samt regnbue- og guldørreder. Og ved Vrøgum Fiskesø ved Oksbøl er der en stor ørredbestand samt ål, karper, aborrer og gedder. 

Varde Å

Varde Å har optimale levevilkår for fisk, især laks og havørreder. For nylig har åen fået tilbageført sine sving, hvilket giver fiskene fri passage mod gydepladserne og et rigt dyreliv. I åen finder du foruden laks og havørred også snæbler, der dog er fredede. Langs åen findes et rigt dyreliv og en flot og varieret natur, hvilket er en af grundene til, at lystfiskere fra hele landet tager til Varde Å. Du kan altså forvente en hel fantastisk oplevelse, når du besøger Varde Å. 

Ønsker du at fiske i åen, skal du købe et dagskort - dette kan købes i de fleste turistinformationer, på posthuse eller på fisketegn.dk

Sæsonen i Varde å strækker sig fra 16. april - 31. oktober. 

Aktiv ferie ved Vesterhavet

Windsurfing

Det er svært at sige Vesterhav uden at sige vandsport. Nogle får rigeligt sport ved at svinge fiskestangen, mens andre har brug for lidt mere action for at få gang i blodomløbet. Det er der heldigvis råd for ved det brusende hav mod vest. Windsurfing er blevet en utrolig populær sportsgren, og især ved Vesterhavet er forholdene ideelle til at give sig i kast med den adrenalinfyldte sport. Windsurfing kombinerer elementer fra sejlads og surfing, og du bruger dermed både et surfboard og et sejl. Som udgangspunkt kan alle lære at windsurfe, men det er vigtigt at være påpasselig og huske på de store kræfter, Vesterhavet indeholder. 

Læs mere om windsurfing her og kombiner din fiskeferie med endnu mere vand og sport! 

Cykelferie

En måde at komme til dit foretrukne fiskespot kan passende være på cyklen. Du svinger fiskestangen over skulderen og kører ud i den skønne natur! Du kan også vælge at dele de to aktiviteter op, så du bruger en del af din ferie med at fiske og en anden del af din ferie på at cykle Blåvand og omegn tynd med din udkårne, din familie eller måske vennegruppen. Cykelferie giver dig frihed til at komme til de mere afsides hjørner af søen, og dine rejsekammerater kan bruge bilen til at afsøge nogle af de fede attraktioner, der findes i vores område, mens du bruger nogle timer alene med fiskestangen. Cyklen giver altså alle på ferien mulighed for at lave, det de ønsker!

Dyk dybere ned i cykelferie ved Blåvand lige her!

Vandreture

Kan du lide at fiske, kan du helt sikkert også lide at komme ud i naturen og nyde den friske luft og det høje loft. Der er vandreruter til alle mand, og besøger du fx Bordrup Plantage falder du over tre anlagte vandreruter på under 5 km. Du kan også finde længere ruter i området, og er du en rutineret vandrer, så er der flere anlagte ruter, der kan tage dig fra Blåvand til blandt andet Vejle eller Thyborøn.

Planlæg din vandreferie her og begynd allerede at snøre vandrestøvlerne nu!